Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Ennyi?

, 280 olvasás, Destiny , 4 hozzászólás

Gondolat

Ma ismét volt bőven agyalnivaló, egy temetés, és egy furcsa egybeesés okán. Az egyik unokatestvéremet temettük ma. Ennél siralmasabb temetésen még nem voltam, és ezt nem a gyász mondatja velem. Annál sokkal, de sokkal fájdalmasabb dolog, egy ember életének (nem, nem tévedés, nem a halálának) az értelmetlensége.

A véletlen egybeesés abból adódik, hogy egy másik unokatestvéremet két hét múlva fogjuk temetni, ugyanabban a temetőben, nem is messze a ma végtisztességet kapott rokon sírhelyétől.

Amíg álltunk a ravatalozónál, monotonon duruzsolt a pap hangja, elnéztem a családot, a rokonokat, és megdöbbenten vettem észre, hogy sem felesége, sem lányai, sőt senki nem ejtett egyetlen könnycseppet sem. Közömbösség ült az arcokon.

Mivel a látványt nem tudtam elviselni, nézelődni kezdtem, akkor láttam meg a két hét múlva búcsúztatandó unokanővérem férjét, aki görnyedt háttal haladt el a ravatalozó melletti úton, a sírhely felé bandukolva, ahová majd felesége kerül, megnézni, hogy nevét szépen festették-e a sírkőre.

Amíg a kínos ceremónia tartott, végig láttam őt, ahogy a majdani sírnál áll, egyedül, meghajlott háttal, a zokogástól rázkódó vállal. Képtelen voltam elvenni a tekintetem róla, mert a fájdalom mindenemet görcsbe rántotta.

Értetlenül, szinte megbabonázva álltam ott, az egyik oldalon a teljes közönnyel, a másikon a mérhetetlen gyásszal. Két ember, két sors, két halál. Mindketten éltek, szerettek, gyerekeket neveltek, tudtak nevetni, voltak szomorúak, voltak terveik, meg nem valósított álmaik. Még az is megdöbbentő, hogy egy évben születtek, pár hónap eltéréssel. Mi, vagy ki dönti el, hogy mennyit ér egy ember élete? Mitől függ, hogy hiányozni fog-e bárkinek?

Ahogy ballagtam kifelé, direkt jó távol mindenkitől, hogy ne lássák könnyeimet, óhatatlanul hangosan kiszakadt belőlem a kérdés: Hát ennyi?

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Ez+az
· Írta: Destiny
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 319
Regisztrált: 2
Kereső robot: 20
Összes: 341
Jelenlévők:
 · PiaNista
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.2026 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz