Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Hétköznapok

, 493 olvasás, Haneda , 4 hozzászólás

Sajgó lélek

- Gyere Bálintka!" – szóltam oda apró lábú kisfiamnak, aki sebesre fogta lépteit és ügyetlen mozgásával próbálta beérni felnőtt járásom. – "Tiszta fű lett a nadrágod, Életem!"
- "Tudom anya! Ne haragudj, de úgy szeretek a fűben hemperegni! Tudod, olyan mint régen apuval! Amikor még kicsi voltam!" - szólalt meg 6 éves nagyfiam.
- "Igen, tudom kicsim! Mint régen apuval…" – csuktam le megadóan szemhéjamat és hagytam a könnycseppeket lefolyni arcomon. Bálintka édesen megszorította kezem és a kézfejemnek odasúgta: "Tudod anyu, én megígértem apunak, hogy vigyázom Rád! És azt is megígértem, hogy nem hagylak sírni! És tudod anyu, én attól félek, hogyha sírsz, akkor apu nagyon szomorú lesz, mert nem tartottam be, amit ígértem neki! Tudod anyu, szóval ezért… szóval… ne sírj anyuuuuu!" – görbült le egyetlen kisfiám szája és hatalmas kék szeméből krokodilkönnyeket hullatott. Szempillái összeragadtak a nedvességtől és egészen emlékeztetett a csillagszemű juhászra. Mosolyra csalta számat ez a kép és megsimogattam kisfiamat fejecskéjét. Ahogy leguggoltam hozzá, a tenyerembe vettem nedves arcocskáját. - "Drága szívem! Ne félj ettől, apa nem lesz szomorú, tudja, hogy Te mindent megteszel anyáért! Hidd el, biztos vagyok benne, hogy tudja!" – nyugtattam hős kisfiamat, aki apró tenyerével törölgette a könnycseppeket kivörösödött arcáról.
- "Anya! Ma játszunk? Olyan, tudod, olyan lábrakósat! Hogy is hívják?"
- "A Twisterre gondolsz, Édesem?"
- "Igen anyu, na arra! Játszunk olyat délután? Ebéd után! Léééégysziiiiii! Talán beszáll mama is, ha szépen megkérem. Ugye beszáll, anyu? Ugye?"
- "Nem tudom Édesem, megkérdezzük majd a mamit. Tudod, öreg már szegény, fájnak a csontjai. Neki már nem olyan könnyű mozogni, mint neked vagy nekem. De pörgetni biztosan segít majd, ha szépen megkéred!"
Bálintka sikongatva szaladt előre és hatalmas örömteli mosolya elhalványította a mögöttünk szürkeségbe boruló temető szomorúságát.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Sajgó lélek
· Kategória: Ez+az
· Írta: Haneda
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 194
Regisztrált: 3
Kereső robot: 24
Összes: 221
Jelenlévők:
 · Fatyol
 · Napfeny
 · Sutyi


Page generated in 0.1398 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz