Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Az ember, kit Isten nem tanított meg élni…

, 393 olvasás, Mary_Weawer , 9 hozzászólás

Elmélkedés

Az ember kit Isten nem tanított meg élni, csak a létezés bizonyosságát adta tudtára, képtelen értékelni kincseit.
Elfecsérli a szavakat, meggondolatlanul, mert tudja bármikor kimondhatja amire gondol. Olykor pedig elhallgattatja szívét és ő maga is némaságba burkolózi. Nem fogja fel mekkora kincs az, hogy bármikor megszólalhat. Énekelhet, mégha kicsit hamisan is, de megadatott az esély számára, hogy meghallják a hangját. És bele se gondol, hogy vannak akiknek ez nem adatott meg.

Az emberek képtelenek átérezni a naplemente gyönyörűségét. Van aki giccsesnek tartja, és van akit pusztán azért nem kápráztat el, mert mindennap láthatja. Megszokta már. Természetes neki, mint a levegővétel, vagy az, hogy két lába van és járni tud. Sokan az időre hivatkoznak. Arra, hogy sokáig dolgoznak addig, hogy mire kilépnek munkahelyük ajtaján már régen az éjszaka uralkodik, vagy olyan fáradtak, hogy nincs kedvük a naplementét nézegetni.
Miért van az, hogy az emberek csak akkor képesek értékelni kincseiket, amikor elvesztették azokat? Mikor már nem érzékelhetik őket úgy, mint azelőtt? Mert az emberek hajszolják életüket, nem pedig megélik. Mert képtelenek önmaguktól megtanulni a leckét.

Ha egy őszi délutánon az utcán sétálnak, egyszer sem állnak meg, hogy megcsodálják a falevelek színharmóniáját. Tavasszal egyszer sem hunyják le a szemüket és szippantják be az újjászületett természet ártatlan illatát. Nem engedik, hogy a buja nyári szellő a hajukba túrjon, inkább összekötik, leszabályozzák, minthogy egyszer is átadják magukat a szertelenségnek, engedve, hogy tincseik kócossá bodorodjanak. Az emberek mindig csak azt látják hogy ősz után a tél köszönt be. Csak a pusztulást, a veszteséget veszik észre. Képtelenek a jó pillanatokat teljes szívükből átélni, erőt gyűjtve a hidegebb napokra.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Ez+az
· Írta: Mary_Weawer
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 305
Regisztrált: 1
Kereső robot: 22
Összes: 328
Jelenlévők:
 · Déness
 · gazzo


Page generated in 0.2253 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz