Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Macska

, 592 olvasás, Xender , 2 hozzászólás

Elmélkedés

Talány: Ahová lelked nem juthat, ott sétál kecsesen bolyhos, puha tappancsaival.
Megfejtés: Macska, macsek, cica, cirmos, cicó, cicek, felis


Mélységi mámor, macskaszem!

Mennyi elvágyódás sűrűsödhet a macska egyetlen mozdulatában. Milyen mélységei nyílnak meg az életnek egy homorított hátban! Milyen távolságai térnek, és időnek? Vagy inkább időtlenségnek és a bejárhatatlan mindenségnek? S ez a vágyakozás vajon az ő vágya valami után, vagy a te vágyad, hogy megfejtsd elérhetetlen messzeségét?


Péntek!

És, ha buliba megyek, akkor mi van?! Felnőtt ember vagyok, van saját életem! Picsába már! De most nem ezért csörgött a mobil! Talált egy cicát. Vagyis, az találta őt. Illetve, hogy nagyon egymásra találtak. Még inkább egymásba szerettek! Szerelem első látásra! Ölében ült egész nap a munkahelyen pedig ott igazán nem szeretik a macskát! Félelemmel, veszéllyel dacolva, ők ketten, mindenen át! Lövészárok, bombatölcsér! Gránátok zuhogtak mindenütt, halomban feküdtek a torzóvá égett halott katonák! S a patakzó vérfolyam fölött vészjósló acélszürke füst gomolygott.
Na jó, talán túlzok egy kicsit, de sejtettem, hogy új háziállatunk lesz. Ahogy lett is?


Hogy akartam-e?

Mit jelent az akarat? Az akarás akarása talán akaratosság, vagy éppen kétségbeesés. Az igazi akarat az irányról szól, a célról. A kitűzött cél felé vezető útról, az út irányáról! Az út céljáról, a cél útjáról! De mi van, ha nincs cél? A céltalanságban van-e akarat? Feltehető e irány nélküli akarat? Hiszen az erők is valamilyen irányba hatnak. Létezik-e saját magából kiinduló, és semmilyen irányba, egyedül saját magára ható erő? Na, fizikus az igazán nem vagyok, de talán a fekete lyuk ilyen. Önmagában fortyogó, önmagából kilépni nem tudó, önmagába felhalmozódó erő! Ami mást nem tud, csak elvenni. Elnyelni akár a fényt is, vagy bármi mást, ami az útjába kerül.


Kaland vége!

Már megint elkalandoztam! Vissza a tárgyhoz! Persze édesem, hozd csak haza a macskát!
De aznap nem aludtam otthon! Csak Ő, meg a macska! Mert én meg buliba, illetve céges hétvége! Partnerhétvége ahol az alkohol az igazi erő! Összekovácsoló, összekötő! Jobb hátvéd! És a fociról nem is tudok! De már megint távolodunk. A tárgytól. Az meg a macska.
Egyszóval amikor másnap hazaértem a macska idegennek tekintett a saját lakásunkban. Mármint nem a macska és az én lakásomban, hanem az Ő és az én lakásomban. Hiszen Ő tegnap este hazahozta és akkor ők ketten. Mennyország! Egymásra találás! Megnyugvás (a macskának)! Vagy neki is, hogy van valaki, aki nem én vagyok… (De erről talán később)! És akkor én csak úgy!
Ki a franc ez? Láttam a macska szemében! (És az óta az ő szemében talán néha látom)


Becenevek:

Nagyseggű: meghízott(a macska)
Cicó: Ez tulajdonképpen a neve is (kevés fantázia)
Boholy: Kedvenc játéka egy plüsstélapó sapkájáról letépett bolyt (a macska tépte le)
Áron: Ez nem a beceneve, csak kevésnek tűnt a három becenév.


Életszükségletek!

Evés: Hajnali kettőkor a hasamon (ha hason fekszem, akkor a hátamon) fennhangon dorombol! Már amennyire lehet fennhangon dorombolni. Vagy éppenséggel lehet-e halkan dorombolni? Azt gondolom csak távolság és környezetzaj kérdése. Hajnali kettőkor (néma csend amerre a fül elhall) a mellkasomon (a fülemhez közel)!
Szóval fel akar ébreszteni! És én felkelek és adok neki enni!

Kakapisi: Eddigi életem során még nem szembesültem a macskaalom minőségének a jelentőségével!
Talán, mert nem volt macskám. De jelentőség az van! Nem is annyira az embernek, mint a macskának! És ezáltal természetesen az embernek is. (Ha nem akarod, hogy összehugyozza a kanapét) Szóval a kakatál szélén egyensúlyozó macska látványa majdnem olyan megható, mint amennyire az összehugyozott kanapé idegesítő! A kaka a macskából már kikandikál, de még forgolódik, kaparászik az alomban. A fenék a forgolódás közben természetesen forog. A kaka meg kint ( a fenékből) a fal meg közel… És mindez a macskaalom rossz minősége miatt! Meg azért mert a macska finnyás. Inkább legyen jó minőségű az a macskaalom!


A macska lélektana!

Macska, vagy kutya? Kutya, vagy macska?
A fiadat szereted jobban, vagy a lányodat?
(El nem döntendő kérdés!)
A macska szeret lenni, a kutya szeret téged!
A macska nélküled is szeret lenni
A kutya csak veled akar lenni!
A macska bárkit szeret
A kutya csak téged szeret
A kutya kuncsorog a szeretetért
a macskának te kuncsorogsz


Történet

Anyám tartott hazafelé a piacról nehéz cekkerekkel! Egy éhes, borzas, pákosztos kiscica követte.
(Húst is hozhatott haza. Talán jófajta lapockát. Rántott hús is kinézhet mára, hisz vasárnap van) S a cica oly éhesen, oly borzasan, oly pákosztosan nyávogott, hogy anyám megsajnálta s vágott neki egy félkilós felsál darabot a bárddal! Hogy honnan a bárd, és miért pont felsál, az nem fontos most.
Csak a, macsek, cica, cirmos, cicó, cicek, felis, az a fontos, hiszen róla szol a történet!


Macska asszociáció

Fénytörés!
csokinyelv!
Gránitkő!
Másnap!
9!

Utószó
Utószó szóltam neked te büdös dög, hogy ne a kanapén élezd a körmöd!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Novella
· Írta: Xender
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 197
Regisztrált: 0
Kereső robot: 31
Összes: 228

Page generated in 0.1339 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz