Navigáció


RSS: összes ·
Ez+az: A szerelem téveszméje

, 443 olvasás, Perlita , 9 hozzászólás

Elmélkedés

"… Butaság azt hinni, hogy az ember csak a szerelemtől lehet teljes. Ez hazugság. Az emberi értéknek ehhez magasan semmi köze sincs. Az határozza meg egyedül, amilyenek idebenn vagyunk: a szellemiségünk, a lényünk, a tulajdonságaink, a jellemünk, az ahogyan élünk és segítünk azoknak, akiknek szükségük van rá. Amennyit adunk…"
Butaság azt hinni, hogy az ember csak a szerelemtől lehet teljes. Ez hazugság. Az emberi értéknek ehhez magasan semmi köze sincs. Az határozza meg egyedül, amilyenek idebenn vagyunk: a szellemiségünk, a lényünk, a tulajdonságaink, a jellemünk, az ahogyan élünk és segítünk azoknak, akiknek szükségük van rá. Amennyit adunk.
A jó cselekedeteink.
Fizikailag pedig még mindig ott van a szépségünk amit kifejezőbbé tesz az igazi kedvesség, az egészségünk, a kisugárzásunk, ragyogásunk, sajátos különleges karakterünk, mentalitásunk, akaraterőnk, kitartásunk.
Az öntudatunkat, önbecsülésünket mindig meg kell őrizni, hiszen nem más emberektől függünk. Egyedül csak Istentől. Ő tart fenn. A boldogság Istene biztosan nem akarná, hogy szomorúak legyünk.
Tévedés azt hinni, hogy a szerelem azt jelenti: a másikért feladjuk a saját egyéniségünket és mindent, amit szeretünk csinálni… pedig lássuk csak be, sokan erre készültünk. Eldoptuk volna a saját személyiségünk az övéért, hogy azt szeressük amit ő szeret, és úgy viselkedjünk, ahogy ő szeretné. Vajon ő megtette volna ugyanezt értünk? Aligha. MI követtünk el a gondolkodásunkban egy óriási baklövést… hiszen a szerelem korántsem erről szól… tehát most örülhetünk igazán, mi, akik zuhantunk és újrakezdtünk, mi, akik összeomlottunk és felálltunk, hiszen egy ránknehezülni készülő malomkőtől szabadultunk meg, hogy azok maradhassunk, akik igazából vagyunk… a szívünk mélyén.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Ez+az
· Írta: Perlita
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 14
Regisztrált: 3
Kereső robot: 16
Összes: 33
Jelenlévők:
 · Cselényi Péter
 · Sanus
 · Sutyi


Page generated in 0.0409 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz