Navigáció


RSS: összes ·




Próza: Büszkeség

, 289 olvasás, kapolyi.gyorgy , 11 hozzászólás

Elmélkedés

"… Légy büszke arra, hogy menet közben felváltva rakosgatod előre a lábadat. Mindig csak egyet, sosem kettőt egyszerre. Vagy arra, hogy víz alatti úszásod alkalmával nem veszel levegőt a víz alatt. Légy büszke, mindentől. Büszke lehetsz fejlett érzelemvilágodra is, hiszen sajnálod az afrikai éhezőket, bár eszedben sincs segíteni rajtuk…"




Légy büszke Alízka. Hogy mire? Mit tudom én. Arra amid van. Csak arra lehetsz büszke, arra nem ami nincs. Büszkélkedni mindig van mire, csak akarat kérdése a dolog. Meg ígényé. Ha nincs igényed rá, hát az más. Akkor maradj úgy, ahogy vagy. De figyelmeztetlek, sehogy vagy, így első rádnézésre, és ezen változtatni kéne. Illik, hogy legyél valahogy. Benned is kell legyen valamennyi büszkeségigény. Hiszen te sem vagy kevesebb mint más. Te is ember vagy, és ez feljogosít egy igényre. Légy büszke például arra, hogy lyuk van a seggeden Bár akkora, hogy három is elférne rajta, de neked egy van. Nem kell a hellyel spórolnod. Spóroljanak a poszkaseggűek. Légy büszke arra, hogy menet közben felváltva rakosgatod előre a lábadat. Mindig csak egyet, sosem kettőt egyszerre. Vagy arra, hogy víz alatti úszásod alkalmával nem veszel levegőt a víz alatt. Légy büszke, mindentől. Büszke lehetsz fejlett érzelemvilágodra is, hiszen sajnálod az afrikai éhezőket, bár eszedben sincs segíteni rajtuk. Na meg nem a hátadon hordod kebleidet. Ez se semmi! Nem a kezeden viseled a cipődet, így írógépelni is tudsz - ha akarsz. Bárkit le tudsz köpni ha mered, hiszen van nyálad. Ha téged köpnek le, van mivel letörölnöd. Ha mered. Lehetsz tagja bármely karitatív szervezetnek, csak arra ügyelj, hogy ne kelljen befizetned. Lehetőleg neked adjanak. Lehetsz a zöldek éllovasa. Hangzatosan fontoskodhatsz, a többi majd dolgozik. Vetesd észre a zsenidet. Nem baj ha nincs, ha van, akkor nem kunszt észrevetetni. Nem az számít mi van, hanem az, hogy mi látszik. Légy büszke rá, hogy futás közben lobog a hajad. Ezt nem tudja mindenki produkálni. A kopaszok irigyelni fognak. Az már valami, ha valakik irigylik az embert. Már nem vagy egy senki. Irigykedni a senkik szoktak.
Légy büszke arra, hogy nem egészbe nyeled le a szafaládét. Mert te kultúrlény vagy. Ezt sem állíthatja magáról sok ember. Kivéve egy esőember. Az nem azt jelenti, hogy egy valaki aki megázott. Az annál sokkal több, és mélyebb értelmű. Ré Man. Igy fonetikusan. Most már a fonetikai tudásodra is büszke lehetsz. Látod, mindig lehet tanulni, sosem korai, de mindig késő. A csernyilnyica - oroszul gyíkocskát jelent. Ha ezt is megjegyzed, tényleg intelligens embernek fognak tartani. Csak sose téveszd össze az Aurórával. Az nem tartozik a gyíkok családjához. Mint ahogy a kalimegdán sem. Törökül fellegvárat jelent. Na most mond. Micsoda információhalmazt zúdítottam a nyakadba. Most már lassan annyi mindenre lehetsz büszke, hogy ki sem látszol alóla. Légy büszke, hogy nem borotválkozol. Látod, ha belegondolsz mennyi mindenre lehetsz büszke. Nincsenek prosztata problémáid, és nem leszel impotens. Soha nem fog senki lebácsizni, legfeljebb vén spinének mondanak, de ennek még a hangzása is más. Van a szóban valami költői. Még versikére is ihlet. Nem hiszed? Hát figyelj: Én spiné, majd idővel vén spiné, ki spinéten játszik. Mit szólsz? Jó-nem? Szóval, engedd szabadjára büszkeségedet. Ne moralizálj, hogy van e rá reális alapod, a fenét sem fogja érdekelni. Csak legyél büszke, lobogtasd a hajadat, és légy fennkölt. Mindenki azt fogja mondani, nahát, ez az Alízka milyen büszke, és kész. Aztán ők is elkezdenek utánozni, sőt rátesznek egy lapáttal. Megindul egy büszkeségi verseny, minden résztvevő igyekszik túltenni a másikon, már rég nincs kontroll és önkontroll, és az egész egy csodálatos baromsággá növi ki magát, ami elbűvölő és kacagtató. Senkit nem érdekel, hogy e nemes érzésigénynek van e valóságalapja, veszedelmes lenne vizsgálni, hiszen mindenkinek vaj van a fején. Nem jó a szart piszkálni, mert büdös lesz-mondja a népi bölcsesség, és ebben van is valami. Szóval fel az igényekkel Alízka, több is veszett Vácon, ha nem is annyi mint Mohácsnál.
Bár ki tudja… nagyon régen volt.


Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Próza
· Írta: kapolyi.gyorgy
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 60
Regisztrált: 0
Kereső robot: 29
Összes: 89

Page generated in 0.0729 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz