Navigáció


RSS: összes ·




Próza: Törött ének: XVIII. Én uralom…

, 361 olvasás, Nosztromosz , 14 hozzászólás

Misztikum

"… Kezemben izzik már a fény, magasra tartom, energiavillámok szakadnak ki belőle. Kék lángjuk bevilágítja a köröttem tomboló fekete örvényt. Ruhám már cafatokban, de testem, mint földbe szúrt acélkard, töretlen áll…"




  Kezemben izzik már a fény, magasra tartom, energiavillámok szakadnak ki belőle. Kék lángjuk bevilágítja a köröttem tomboló fekete örvényt. Ruhám már cafatokban, de testem, mint földbe szúrt acélkard, töretlen áll. Lelkem a viharral együtt, kacagva őrült táncot jár. Mint ügyes karmester, úgy irányítja az őrjöngő szelet és a villámok fényéből misztikus, lángoló hálót szövöget. Bonyolult mintája élettől lüktet és lassan teljessé lesz.
  Erősödik az örvény, sikolya csontot karcol. A Halál, mint ügyes nagymacska óvatosan oson mögém. Kiereszti karmát és ugrik… torkon ragadom. Nyakának roppanása a vihart is túlharsogja és egy pillanatra, megdermeszti az Időt, de csak egy pillanatra, hamar feleszmél, majd közönyösen vállat von és tovább száguld. A Halál teste, mint rongybaba omlik össze és finom porrá válva az örvénybe olvad.
  Kezemben izzik a fény… most én uralom az örvényt, és a lángokból szőtt pókháló közepére ugorva, acélos kézzel szövöm világom új reményét.


1. Kezemben izzik a fény… most én uralom az örvényt, és a lángokból szőtt pókháló közepén, acélba vonva áll az Én.
2. Kezemben izzik a fény… most én uralom az örvényt, finoman, gyengéd kézzel elcsitítom, hagyom hogy körém fonódjon és köpenyként betakarjon. Megnyugszik a világ… elindulok.
3. Kezemben izzik a fény… most én uralom az örvényt. Megrázom magam, a fénylő háló közepére ugrom és elmerengve pengetni kezdem a szálakat… Merre induljak? A csengő dallam messze száll és a távolban remegni kezd a    világok közti határ. Lassan bomlik már a fal, közben én csak nyugodtan szövök tovább

Megjegyzés:
A végén, gondolati utazás három másik szálon… még csak most indulok a pókhálón.
01.25.


Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Misztikum
· Kategória: Próza
· Írta: Nosztromosz
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 65
Regisztrált: 3
Kereső robot: 16
Összes: 84
Jelenlévők:
 · Öreg
 · PiaNista
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.0733 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz