Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Egy este…

, 330 olvasás, Katscha , 0 hozzászólás

Szerelem

Ülök a teremben, körülöttem mindenki idegen, csak egy jó barát figyel csendesen. Fordítanám, de nem tudom a fejem-ég-a lámpa-pislog-szemem. Hirtelen valami hang feldereng, de ez csak a zenegép, mint amikor az elefánt lép-dübörög-szívem. Ordítanék, de már hangom sincs-eltörött-egy pohár-a földön. Az Élet börtön. Rács és vér, fájdalom és kín.

Hirtelen belép az ajtón egy ismeretlen ismerős, hangtalan suhan. Léptei közelednek, majd megáll. Felém fordul, megpillant, rám köszön. Eláll szavam. Nem megy sem a levegővétel, sem a nyelés. Hozzám szól megint, amely beindít szervezetemben egy olyan kémiai reakciót, amely válaszra nyitná a szám. De az endorfin közbeszól és csakegy csekély hang hallatszódik torkomból, amely magas és megbotlott, pedig két lába van.
-Szia!
Majd tovább áll, kifordul az ajtón. Megkönnyebülés, ugyanakkor izgalom. Végre elment, de vajon látom-e még? Ha igen mikor és hol?
De visszajön, csak a kabátját rakta le. Ezidő alatt átlátszó, színtelen, szagtalan "üdítő ital" hatására, bátorságot gyűjtök és később beszélek vele. Egy egész éjszakát. Elhívom sétálni, és jön. Szívem egyre hevesebben ver. Kabát fel, kint fagy van, de most nem fázok. Nem tudom miért. Hó sem esik, az ég tiszta, csillagos. Az idő gyorsan eltelt, négy óra, röpke négy percnek tűnt. Miért csak ennyi időm van? Újabb és újabb kémiai reakciók hatására, ismét eláll szavam, mikor egy apró gondolat járja át a fejem. Úgy érzem minden sikerülhet… De a kérdések kérdésére a válasz-nem-a várt varázsszó. Hazakísérem. Útközben vettem észre, hogy most már fázok. Nem akarok fázni, nem akarom a csillagokat látni, nem akrok sírni. Kapuban áll, mosolyog, elköszön, elindul befelé.

Én csak nézem gyönyörű lépteit, de nem bírok tovább egy helyben állni. Lábam remeg. Elindulok hazafelé.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Szerelem
· Kategória: Novella
· Írta: Katscha
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 188
Regisztrált: 0
Kereső robot: 29
Összes: 217

Page generated in 0.1532 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz