Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Advent

, 489 olvasás, Veroniq , 2 hozzászólás

Karácsony

Neked mit jelent Advent? Gondolkodtál már rajta?
Én igazából nem, csak érzem és lelkem minden apró kis zugával megélem.
Mire gondolsz amikor meggyújtasz egy gyertyát a koszorún? A hagyományos "Jaj de jó, már csak x hét van vissza Karácsonyig!" gondolat fut át buksidon? Elmerengtél már rajta miért kaptunk 4 hét felkészülést karácsonyra?


Évről évre egyre szomorúbb körülmények között készülődünk és ünnepeljük meg ezt a szent ünnepet. Az emberkék sokasága ajándékok után rohan, igyekszik minél díszesebbé, szebbé varázsolni mind kívülről, mind belülről otthonát. No de ki foglalkozik a lelkével? A materiális dolguk hajszolása közben legkevésbé önmagunkra marad időnk. Elsőre önző gondolatnak tűnhet ilyesmit mondani a szeretet ünnepének közeledtével, de ha önmagunkkal nem vagyunk harmóniában, ha a tökéletességre és maximumra való törekvésünk közben felgyülemlett negatív energia felemészt bennünket, akkor hogy tudunk méltóképp ünnepelni? Hogyan adhatunk tiszta, önzetlen szeretetet, amikor önmagunkban nem hordozzuk ezeket?

Advent számomra nem csak az ajándék-beszerzési és otthondíszítési időszak, hanem egyfajta katartikus erejű lelki megtisztulás is. Minden héten amikor meggyújtok egy gyertyát elengedek valami negatívat a lelkem belső bugyraiból és gyorsan megtöltöm a helyén tátongó űrt pozitív érzésekkel, nehogy valami még rosszabb költözzön oda. Mire Karácson eljön a lelkem szép lassan tiszta fehér ünneplőbe öltözve várhatja.

Mi mindebben a jó? Mindaz amit adni tudsz általa. Nem az egymást lekörözni vágyó ajándékok jelentik a Szeretet Ünnepének valódi értelmét. Adni, adni, adni jó, méghozzá önzetlenül és szeretetet.

Karácsonyra Mindenkinek csak mindezek megérzését kívánom!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Karácsony
· Kategória: Ez+az
· Írta: Veroniq
· Jóváhagyta: Medve Zsolt

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 307
Regisztrált: 2
Kereső robot: 26
Összes: 335
Jelenlévők:
 · Déness
 · Pancelostatu


Page generated in 0.2134 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz