Navigáció


RSS: összes ·




Próza: A szerető levele

, 509 olvasás, Adelide , 7 hozzászólás

Sajgó lélek

Ennyi, fiatalúr, ennyi? Magadhoz édesgetsz, elcsalsz, szórakozol, összezavarsz, kínzol, felemésztesz, és ezek után, ennyi? Tényleg, ennyi?
Ó, mondhatsz, amit akarsz! Hogy előre megmondtad, hogy egy napos szerelem, hogy nincs tovább. De tényleg, te tudsz egy napig szeretni? Mert én nem! Én nem vagyok férfi! És egyébként is magányos vagyok. Én kin éljem ki szenvedélyem, ha? Kin? Na erre mit válaszolsz? Semmit?
Csak lesajnálóan nézel rám, mi? Oh, te csalfa, te undorító! Magamat sem értem, hogy szerethetlek!
Még nekem van nagyobb bűntudatom, hogy velem mást csalsz meg! Te csak játszol és játszol, de vigyázz! De várom már azt a pillanatot, még ha gonosz vagyok is, mikor megjárod! Akkor aztán kihez fordulsz?
Az a baj, hogy ha megtörténik, úgy is tudod, hogy én befogadlak. Hiába tartalak undorítónak, hiába okozol fájdalmat, ez mit sem segít rajtam. Akkor is szeretlek. Kész. Azt hiszem egyszerűbb lelkűnek tartasz. De nem. Sajnálom. Pedig egyszerűbb lenne nekem is. Akkor valószínűleg egyszerűen utálnálak, azért amit megtettél velem. Hányingerem lenne a hazugságaidtól, gyűlölnélek, ugyan úgy, mint most, csak most még szeretlek is mellé. Olyan fura, néha egy kicsit nevetséges már ez az egyveleg. Szeretni, utálni, gyűlölni, imádni. Ezt egyszerre, korábban, alig hittem, hogy lehet. Azt hittem, hogy valakit, vagy utálsz, vagy szeretsz, vagy semelyik. De mindkettő? Egyszerre? Lehetetlen! Aztán, tessék, ni! Itt van. Most megkaptad, rendesen. Platty. Kész. Ende. Basta. Most mit csináljak? Legszívesebben keresnék valaki mást, aki érdemesebb a szeretetre. De kit? Hol? És egyébként is, képes lennék őt ugyanígy szeretni? Nem hiszem, bár lehet, hogy erre ugyanaz vonatkozik, mint a szeretet-utálatra. Nem hiszed és mégis. Az, de jó lenne. Most őszintén. Engem úgysem szeretsz jobban, mint a barátnődet, és nem is várom, mert nem is várhatom el tőled. Tehát minek nyafogok? Olyan hihetetlenül nagy káosz az egész! Lehet, hogy jó lesz egy ideig távol lenni. Majd meglátjuk.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Sajgó lélek
· Kategória: Próza
· Írta: Adelide
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 325
Regisztrált: 1
Kereső robot: 22
Összes: 348
Jelenlévők:
 · arttur


Page generated in 0.2351 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz