Navigáció


RSS: összes ·




Mese: A medve a farkánál fogva lóg

, 382 olvasás, sunto , 5 hozzászólás

Ezerszín

1. bekezdés: foszlányok Faustról
2. bekezdés: Necronomikon vajon hiteles és működik? avagy nem?
3. bekezdés: Saját eset

1
Volt egy ember, Faust, aki megegyezett az őrdöggel, hogy ha megtanítja mindenre amit tud akkor neki adja a lelkét. Az őrdög megmutatta neki a poklot, Faustot a hátán vitte körbe. Kérte, hogy öltsön valami elviselhetőbb formát mert nem bírja a jelenlétét. Ez nem volt lehetséges. Az őrdög mindenre megtanította amit tudott és megígérte, hogy eljön a lelkéért ekkor és ekkor. Faust követőket szerzett akiket tanított… Mindenhová utánamentek. Egyszer azt mondta a követőinek egy panzióban… Felmegyek a szobámba, akármi történik, akármit hallatok, ne gyertek utánam. Kis idő múlva halálhörgések, fortyogó torokból jövő vérrel elrekesztett erőltetett ordítás hallatszik és nagy dübörgés. A követők nem bírják és felmennek megnézni. Az ajtó nem nyílik. Az üvöltés egyre elviselhetetlenebb lesz. aztán hirtelen csak abbamarad. Az ajtó kinyílt. A látvány ami fogadta őket nem más mint a falon szétkent vér és belsőségek, a plafonon szétmarcangolt agyvelő és a szoba közepén két szemgolyó.
Nos szerintem érdekes és elgondolkodtató, akit érdekel forgassa.

2
Nem tudom, hogy ki hogy van vele, kit foglalkoztat és ki taszítja el…
De én most beszélek róla annak akit érdekel és aki szeretné tudni szintén, hogy mikre képes vagy egyáltalán működik e. Alapgondolatokhoz tartozik, hogy eredeti címe Al Azif, Abdul Alhazred írta, az "őrült arab". A könyv előszavában egy figyelmeztetés tette érdekesebbé az egész olvasást!
"NINCS SEMMILYEN HATÁSOS ŰZŐFORMULA VAGY VÉDELEM A NEKRONOMIKON MEGIDÉZETT LÉNYEI ELLEN!" Aztán a másik dolog az az ahogy pár kutató és szerkesztő, fordító a halálát leli ahogy végzett.
Én összehasonlítottam egy 1980-as kiadást egy mostanival… a jelképek mások a fordítás itt ott eltér… egy két dolgot máshogy értelmez… stb
Most melyik a jó ami közelebb visz a valósághoz?
Lehet, hogy az "őrült arab" csak Aliester Crowley agyszüleménye? Nemtudni.
Ha valamennyire otthon vagy a témában akkor örülnék neki, ha valamit hozzá tudnál fűzni.
A könyvből nem idéznék semmi lényegeset. Aki hiszi megérti, aki nem az meg hát maximum nevet rajtam egyet.

3
A medve a farkánál fogva lóg az égen. Van 50 név akik ilyenkor lehetnek segítségünkre vagy éppen ellenünkre. Tudást adhatnak akár a születés előtti időkről is. Van egy olyan világnézet, hogy a Föld körül hét kupolaként egymásra boruló szféra található. Na most a másik a suméroknál a fények létrája ami szintén hét fokból áll… Eközé a kettő közé simán lehet párhuzamot vonni sztem. Na de nem fecsegek
A Történet így szól:
3-4 éve történhetett meg, hogy egyszer - mint lelkes túlvilág iránt érdeklődő személyek - gondoltuk, hogy teszünk egy próbát. A név, a szó és a jel megvolt.
Minden előkészület, meg megtisztulási szertartást mellőzve türelmünknél nagyobb volt a kíváncsiságunk, bár tudtuk, hogy nem játék és gyerekmese. Ám kitaláltuk az egyik barátommal hogy felszerelés van, kimegyünk a városhoz közeli erdőbe és megpróbálunk összehozni valéamit, hátha okosabbak leszünk.
Este 11 felé lehetett mikor az erdőbe elértünk. Sötét volt, csend volt. Vontunk magunk köré egy lisztkört, 4 égtájnak megfelelően mécseseket helyeztünk el rajta. A földbe belekarcoltuk a jelet. Egy kicsit megálltunk izgatottan, egy kis hatás szünet végett… Majd fennhangon kimondtuk a nevet és a hívószót. /tudni kell, hogy a vándorlás könyvét figyelmen kívül hagytuk és csak akkor lehet egy ilyen dolog sikeres, ha követjük a leírásokat. Őrzőt sem idéztünk.
Egy darabig nem történt semmi.
Aztán egyszercsak felfigyeltünk egy alakra tőlünk kb 15-20 méter távolságban. Valamilyen árny alak lehetett…
-Nézd! Az ott egy ember!
-Látom én is!
Aztán egyszer csak a körvonala nem ember volt hanem kutya vagy farkas, és váltogatta az ember és kutya formát.
-Te! Ez most egy kutya? Az előbb ember volt!
-Ne szivass, hogy te is úgylátod!
-Nem szivatlak. Csak állj egyhelyben és ne lépd át a vonalat.
Kb egy órán át álltunk ott egyhelyben miközben figyeltük azt a valamit amit azóta sem tudunk micsoda. De lehet jobb is így! Őrző nem lehetett mert nem hívtuk! A név viselője sem lehetett mert nem tudtunk vele beszélni, és nem is lehetséges, hogy mindenféle elért szint nélkül megjelenjen ha hívják. Szóval egy nagy kérdőjel, de nagyon érdekes.
Ahogy elkezdett egy kicsit távolodni és már messze volt, gyorsan felkaptuk a gyertyákat és tepertünk hazáig! Megbeszéltük, hogy nem mondunk senkinek semmit, de gondoltam és bízom benne, hogy nem néztek hülyének mert elmeséltem.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezerszín
· Kategória: Mese
· Írta: sunto
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 318
Regisztrált: 0
Kereső robot: 22
Összes: 340

Page generated in 0.2191 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz