Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Szereposztás (VII.)

, 277 olvasás, zsoloo , 0 hozzászólás

Ezerszín

7. rész

Ugyanott feküdt. Már negyedik napja mozdulatlanul. Alélt, önkívületi állapotában meg-megfeszültek inai, mintha futna valami elől, és értelmetlenül nyöszörgött. Puha gyolcs takarójára helyezett kézfejére melegen rásimult a délelőtti nap. Gyöngyöző homlokát kedves, együttérző ápoló kéz törölgette, itatta fel. Szívhangjait megjelenítő kardiométer néha veszettül kilengett, most nyugodt lassú ütemeket rótt a papírra. Aludt. Szinte megbékélten. Eltűnt a vasrács és a börtön, legalábbis látszólag. Minden viszonylagos, ezt kívül is tudták. A folyamatok éppúgy hirtelen fejlődésnek indulhatnak, mint, ahogy le is épülhetnek. Ez a mostani stagnálás talán hasznos lehet.
Az orvos szigorú pillantást vetett a kartonra, a kedélyesen csicsergő nővérkék mintha elfeledtetni látszottak volna gondterhelt, ezernyi ráncba futó homlokán is érzékelhető feszültségét. Nem lehetett olvasni a tekintetében.
- Két adag morphinszteroxot és a szokásos serkentőket, de a gázt ne, próbáljon egyedül boldogulni. Kontroll holnap. Vigyázzanak rá! – leszignálta a lázlapot és már ment is tovább
- Igen, doktor úr!- köszönt hangjában melankolikus, lemondó vágyakozással az ügyeletes, miközben megigazította kifogástalan kontyát és hosszan utánanézett.
A tízórás vizit után a nővérszoba enyhén befülledt a visszavonuló tanulók és a rangidős, de jól karbantartott ügyeletes nővér megjegyzései közepette.
11. kor a takarító kinyitotta az ablakokat és felmosott, úgy számította, hogy a kórtermeken visszaérve majd bezár, addig meg hadd legyen friss levegő.
Senki sem tudta felidézni, hogy hogyan került a műanyag padlóra. A megkávézott, munkája után siető "megbízott ügyeletes" tanuló elé kétségbeejtő látvány tárult, amikor belépett a kórterembe, a szabálytalanul vonagló testből kiszakadtak az elektródák és a tápcsövek. A légzéskontroll és szívmotor gépek egyenletes, tompa zúgó hangjára halálra sápadt és a mellére nehezedő súly alatt alig nyögve préselte az S.O.S.–t:
- Nővér, azonnal jöjjön, baj van…!

Megjegyzés: … folytatása következik…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezerszín
· Kategória: Novella
· Írta: zsoloo
· Jóváhagyta: Boskovits Éva

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 200
Regisztrált: 2
Kereső robot: 30
Összes: 232
Jelenlévők:
 · Napfeny
 · Sutyi


Page generated in 0.1358 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz