Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Ingeket fel!

, 436 olvasás, sdp-foenixus , 10 hozzászólás

Ezerszín

Hol volt, hol nem volt a sörösüveghegyeken túl ahol a disznyó túr… Satöbbi na mindegy volt egy kicsiny kis falu, régi nevén Mafalva.
Ebben a városban elhatározta pár bajszos öreg bácsi, hogy vödörfaragó céhet indít… Úgyis lett! Hamarosan berendezték a műhelyt egy ócska kis istállóban. Egyre több tanítvány jött, így a kicsiny kis istálló hamarosan 2000 főt számláló óriásüzemmé dagadt.
Azonban nem volt minden olyan tökéletes, mert a tanítványok nem voltak hajlandóak megfogadni a vödörfaragó mesterek tanácsait, pedig ők csak azt szerették volna, hogy egy szép nagycsalád legyenek, ahol mindenki őszinte a másikhoz és mindenki alázattal van a vödörfaragással szemben. Néhány öreg vödörfaragó bácsi már belefáradt abba, hogy hiába mondja a tanítványoknak, hogy nem úgy faragd, mert kifolyik belőle a víz, ezért ők elhagyták a falut. A kis tanítványok mindig haragosan csapták a vödröt a mesterükhöz. Szitkokkal feleltek a mestereik válaszaira… Saját személyük elleni támadásnak ítélték, és amikor egy-egy mester kikelt a bőréből, ők úgy választoltak, hogy összetörték a mester kalapácsát.
A kis tanítványok persze mindig megdicsérték egymás műveit, még akkor is, ha volt az oldalán egy óriási lyuk. Kissé álszent dolog! Nem szép, mondhatni nem szép! Pedig milyen csodálatos dolog vödröt faragni, én már csak tudom, jómagam is foglalkozom vele…
De aztán egy nap a mesterek összefogtak, és indítottak egy hatalmas vödörfaragó reformot, ahol megpróbálták visszaállítani a vödörfaragást a régi fényébe és megpróbálták az áskálódást megszüntetni, az álszent tanítványokat meg leleplezni…
Szerintetek mi lett a harc vége?
Remélem, szólt a győzelmi ének hetedhét határra!
Persze akinek nem inge, az ne vegye magára…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezerszín
· Kategória: Novella
· Írta: sdp-foenixus
· Jóváhagyta: Boskovits Éva

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 215
Regisztrált: 0
Kereső robot: 35
Összes: 250

Page generated in 0.2043 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz