Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Tűzben égve

, 448 olvasás, ronibia , 3 hozzászólás

Halál

Fehér nadrágban és fehér topban az üres téren állt. Csak a galambok vették körül. Sötét volt, csak egy petróleumlámpa volt a kezében. Egy körülbelül másfél méter ármérőjű fénykört rajzolt maga köré. A lámpát lerakta maga elé, és szétcsavarta. A petróleumot magára kente. A karját végig, aztán az arcát, és a maradékot magára öntötte.
Most teljes sötétség borult a térre. A fehér galambok a lány előtt mászkáltak fel-alá, nem tágítottak. A lány belenyúlt a zsebébe és elővett egy öngyújtót. Egy ezüst bevonatú benzines öngyújtó. Valami régi emlék ez is. Nem volt félelem, csak elszántság a szemében. Érezte ahogy a bőre beszívja a petróleumot, de nem siettette magát. Egy pillanatra becsukta a szemét. Koncentrált, tisztázta a helyzetet a fejében és kinyitotta a szemét. Az öngyújtó lángra lobbant, ahogy végig húzta az ujját a tűzkőkeréken. Maga elé emelte a kezét és egy laza mozdulattal kiejtette a kezéből az öngyújtót… Abban a pillanatban lángra lobbant, és az előtte lévő galambok egyike felrepült. Látta felrepülni maga előtt a halál madarát. Nyugodt volt, csak ez a forróság zavarta egy kicsit. De tűrte. Ökölbe szorított kézzel várta a végét. Érezte ahogy a tűz egyre feljebb halad a testén, mígnem elérte a haját és arcát. A szemét becsukta, az öklét még jobban szorította, de a fájdalom kibukott belőle. Egy éles sikoly szakította félbe az éjszaka csendjét, mire a többi galamb is felszállt a térről. A hangja elcsuklott és a hamvai a földre zuhantak. Ismét teljes sötétség hullt a térre. Pár percig semmi se mozdult. Aztán valami halvány fény jelent meg a hamu fölött, és a lány alakja szállt egyre feljebb és feljebb. Mosolygott. Úgy tűnt boldog volt. A bajokat a földön hagyta, ő pedig megindult fel. Ahogy távolodott úgy halványodott a fénye, és mire már csak egy pont volt az égen, már a fénye is kialudt. Tündöklő csillag lett az égen, ott volt a helye. Aprócska szellő zavarta meg a síri csöndet. Majd a szellő felkapta a hamvait és elsöpörte… elsöpörte oda, ahol még nem járt.

Megjegyzés: Semmi se lehet tökéletes, így ez se. VKi!, tudna jobb szót, a tűzkőkerékre, mert azt hiszem ez elég hülyén hagzik és nem elég egyértelmű… /már ha tudjátok mire gondolok: S/ Előre is köszi!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Halál
· Kategória: Novella
· Írta: ronibia
· Jóváhagyta: Boskovits Éva

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 303
Regisztrált: 1
Kereső robot: 25
Összes: 329
Jelenlévők:
 · arttur
 · gazzo


Page generated in 0.71 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz