Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Róki világa - A csodafegyver

, 472 olvasás, Déness , 3 hozzászólás

Ezerszín

R-dimenzió, 2022. 04. 20.

- Evakuáljátok az Önzés, a Harag és a Gyűlölködés hadoszlopait lelketekből, és akkor jó eséllyel előrenyomulhat a Béke. - kérte Róki a teljes emberiségtől, mivel nem szokása elaprózni a dolgokat
- Róka létedre ez olyan szintű mondat volt, mintha én mondtam volna. - veregette vállon szavaival a vörösbundást, és önmagát is egyszerre Nyúl Béla, a tapsifülesek vezetője. Állítólag a demokrácia mellett tette le a voksát, ami azt jelentette nála, hogy az lesz, amit én mondok, és punktum.
- Roncstelepre az összes hülye fegyverrel, meg hadieszközzel. - szőtte tovább Róki gondolatát eléggé durva fonállal NyuszGizi, az nyusziamazon, ki a női egyenjogúság élharcosa volt azáltal, hogy már párszor be mert szólni a vezetőjüknek.
- Az kevés, mert mi van, ha az emberek sötét énje odalopakodik a roncstelepre, és elkezdi megjavítani a tankokat? - indult be NyuszZiziz fantáziája, mert olyan képzelőerővel bírt, amivel néha még saját magát is ledöbbentette.
- Ha én leszek a biztonsági őr, kipofozom a fényre, amitől majd köddé válik. - keményített be NyuszDöme, bár úgyis felfogható, hogy csak végezte leendő munkáját. Ő inkább a szavak helyett a testi kontaktus híve volt, ha megakart győzni valakit a saját igazáról. Ám nem drasztikus módon, ahogy sajnos néhány ember szokása, csak nevelőcélzatú taslikiosztással.
- Nyugi állatok, a megoldás egyszerű. - próbálta lehűteni a kedélyeket Róki egy kedves mosoly kíséretében. - Be kell olvasztani az összes fegyvert, harci járművet, és aztán Béke feliratú kitűzőket készíteni belőlük.
- De legyen kék is, mert az megy a szemem színéhez. - kérte NyuszMira, a szépséges nyuszilány, ki igaz értelmileg közel sem volt a toppon, de legalább esztétikus látványt nyújtott.
- Összegezve a dolgokat, az embereknek szankcionálni kell a diffenzív polaritásukat, különben off állapotba szublimálják a saját jövőjüket. - hozta a formáját NyuszPsziho, a szakzsargonok nagymestere. Bár jó eséllyel még saját maga sem értette gyakran, amit mondott, hát még a többiek.
- A lényeg, hogy ne a kákán is csomót keressetek, mert akkor a Boldogság elérése Gordiuszi csomó lesz számotokra. - intézte Róki újfent a szavait közvetlenül az emberiséghez, mert ő már csak ilyen közvetlen róka volt. - Elárulok most számotokra egy világnyi titkot, amit adjatok tovább légyszi mindenkinek. - vált suttogóra a hangja. - A Szeretet csodafegyver a háború ellen, és egy filléretekbe sem kerül. Hát akkor mire vártok még?
- Lehet, hogy tapsra? - kérdezett vissza NyuszGizi, és ekkor olyan történt, ami sem az ő világukban, sem az emberekében nem történt még soha. Annak ellenére, hogy köztük is voltak ellentétek, sőt nem is kevés, teljes egyetértésében mindannyian tapsolni kezdtek.

Na de ki is az a Róki?
Minden bizonnyal az első róka a világon, aki nyuszievésről átszokott a répára. Látszólag egy hebrencs, naiv, szeretetre éhes lény, de mint tudjuk, a látszat elég gyakran csal.
Világa, itt a Földön található az R-dimenzióban, ahol az állatok két lábon járnak, sőt vannak emberi tulajdonságaik is, így persze beszélni is képesek. Mivel már nekik is be van vezetve az Internet, tisztában vannak vele, mi zajlik ideát, melyről nem szokásuk véka alá rejteni véleményüket.

A jelenünkben játszódó események legfőbb helyszíne az Italozoo lesz, ahol igaz csak vizet lehet kapni, de azt legalább tisztán, és ingyen. A csapos az egyetlen humanoid köztük, így persze nem csoda, hogy a neve Ember. Persze ez még nem garantálja, hogy tényleg ember, hisz ki tudja mennyi humanoid faj él még a világban.
Ha felkeltették érdeklődésedet a most olvasottak, ne habozz majd megismerni ezt a világot, ráadásul, amennyiben Rókiék rálelnek a dimenziókapura, személyesen is találkozhatsz velük.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezerszín
· Kategória: Novella
· Írta: Déness
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 346
Regisztrált: 0
Kereső robot: 26
Összes: 372

Page generated in 0.2981 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz