Navigáció


RSS: összes ·




Regény: Jonny, az angyal 06.

, 508 olvasás, Déness , 9 hozzászólás

Fantasy

– Bár ilyen egyszerű lenne. – legyintettem. – De az ember általában felváltva tesz jó, és rossz dolgokat, így folyamatosan egyik úton sem halad.
– Igazi békére csak úgy lelhetsz, ha a helyes úton jársz, ezért le kell mondanod a bankrablásról. – próbált a helyes irányba terelni az angyal. – A nemes célodról ne mondj le, de más módon kell elérned.
– Adományokból, és dolgozzon két munkahelyen? – kérdezte az ördög fejét rázva. – Megfeledkezel arról, hogy az emberek halandóak, és lehet száz év alatt se jönne rá össze a pénz neki. Jonny ügyes gyerek, pár perc alatt lezavarja a banki balhét, és ennyi. Aztán máris jöhet a kutyamenhely, amitől megnyugszik a lelke. Vagy te nem ezt szeretnéd?
– Tudod jól mi a válaszom, de nem ilyen kockázat árán. Mi van, ha a biztonsági őr használja a fegyverét? Megfeledkeztél a küldetésünk legfontosabb tényezőjéről.
– Ugyan már, ilyen hozzáállással be is zárhatnánk a szobájába, hogy ne legyen semmi baja. Ha kimegy az utcára, még ezerféleképpen vége lehet az életének.
– Na álljunk meg egy pillanatra. – kértem a közvetlen rám vonatkozó új információk alapján. – Ha jól értem, azért vagytok itt, hogy óvjátok az életemet?
– Erről nem beszélhetünk. – tért ki a válasz elől az angyal.
– Nyugodtan elismerhetjük, hogy igen, hiszen már a vitánkból kiderült. De ennél többet tényleg nem mondhatunk. – hozta a formáját az ördög, bár a lényegről sajnos ő sem nyilatkozott.
– Ez enyhén szólva furcsa szitu. – jegyeztem meg elgondolkodva. – A tényállás szerint egyazon utasítást hatjátok végre, amit a főnökeitek adtak ki. Tehát közös a célotok? Ez szerintem képtelenség.
– Mért lenne az? – furcsállotta az angyal. – Valamiért nagyon fontos ez esetben mindkét fél számára, hogy ne essen bántódásod. De részletekről egyelőre hiába is kérdeznél tőlünk bármit.
Néhány pillanatra elgondolkodtam a hallottakon, aztán széles vigyorral adtam hangot véleményemnek az új fejlemények kapcsán.
– Ez csúcs! Nem elég, hogy teljesen bekattanva képzelődök, de ráadásul olyan baromságot, hogy az angyal és az ördög egy csapatban játszik.
– Tudtommal olyan emberek is fogtak már össze, akik nem kedvelték egymást, sőt. – jegyezte meg az ördög jogosan.
– Micsoda megtiszteltetés, hogy én lehetek az a közös cél. –áradoztam, némi gúnnyal fűszerezve szavaim.
– Ez nem fedi a valóságot. – okított az angyal. – Te a közös cél elérésének egyik fontos láncszeme vagy.
– Az se rossz. Tegyük fel mégiscsak léteztek. De akkor mi bajom lehetne a rablásnál? Ha a biztonsági őr rám lő, egyikőtök simán lelassítja az időt, és félretolja a golyót annyira, hogy ne találjon el.
– Összekeversz minket az általatok kreált szuper lényekkel. – nevetett az ördög, de aztán komolyan folytatta. – Mi sosem avatkozunk be közvetlenül az emberek életébe.
– Tehát, ha most belépne ide egy pszichopata pisztollyal a kezében, hogy kinyírjon, ti nem tesztek semmit?
– De igen, csak közvetetten. Ellátnánk tanácsokkal, mit tegyél ellene.
– Ó, ez aztán szép tőletek. – lelkesedtem. – Mire elmondjátok az elsőt, már kétszer lelőne. – állt ki az angyal mellettem, de eléggé amatőr módon.
– Nyugi haver, amíg itt vagyok, nem kell, hogy falra fessél, – volt az ördög sakkal profibb anélkül, hogy konkrétumot mondott volna. – Bár nem teljesen illik ide ez a szöveg, de nem tudtam kihagyni. A lényeg, hogy szélsőséges szitukba ne keveredj, melynek kapcsán felül kell bírálnom magamat. Mégiscsak az lenne a legjobb megoldás, ha kihagynád a bankrablást.
– Nem ígérek semmit, de agyalok a dolgon. – feleltem, és komolyan is gondoltam. Hát így zajlott le első találkozásom a két lénnyel, mert ezek után egy árva szó nélkül, csak úgy egyszerűen eltűntek, mintha ott sem lettek volna. Néhány pillanatig csalódást éreztem, hogy simán faképnél hagytak, de aztán próbáltam nézni a dolog jó oldalát, ha egyáltalán volt neki ilyen. Végre köddé váltak, és bíztam benne, csak egyszeri eset volt megjelenésük. Mondjuk mindössze csak megérintett az elmebaj előszele. De mint tudjuk, az élet nem kívánságműsor, és elsőként az angyal, már holnap visszatért. Ráadásul úgy, hogy egy korty piát sem ittam.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Fantasy
· Kategória: Regény
· Írta: Déness
· Jóváhagyta: Vox_humana

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 64
Regisztrált: 1
Kereső robot: 33
Összes: 98
Jelenlévők:
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.0889 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz