Navigáció


RSS: összes ·
Blog: Padon ülök és…

, 37 olvasás, wiesztdora , 0 hozzászólás

Ezek vagyunk

Rajzolok vázlatfüzetembe, skiccek készülnek gyorsan, egymás után, mert az emberek sietnek, pár perc és eltűnnek.. Jó a jó memória ilyenkor, megjegyezni a figuráját, ruháját, jellegzetes mozdulatát a karakternek.
Nézzük:
A pesti fiatalok is mernek merészen öltözködni. Itt megy egy hosszú, barna, lobogó hajú leány, húsz éves lehet... A téli hideg ellenére lengén öltözve. Rövid kabátka, csípőfarmer, harisnyanadrág, hosszú, térdig érő sál és bakancs, siet valahová.. Amott egy férfizselés hajjal, jól kigöndörítette a fejét. Szakadt farmernadrágban, thermo dzsekiben diplomata táskával rohan valahová..
Nyugdíjasok változatos bicegéssel, lassú tempóban, ráérősen vonszolják fáradt testüket. Némelyik férfi kilóg a sorból és délcegen veszi az irányt a zebra, átkelőhely felé. Itt elkezdenek rohanni a másik oldalra, kilépnek idő előtt és csodálkoznak, ha elkapja őket egy autó! Rohannak, mintha egy perc szabadidejük sem lenne!
Na és a csavargók? Van az is bőven Pesten. A piacok, boltok körül ténferegnek úgy tizenegy óra tájban, hátha lepottyan az égből valami finom falat vagy egy üveg bor. Kedvez a csavargóknak a globális felmelegedés. "Ágyat vethetnek" az aluljárókban, lépcsőfeljáró alatt stb.... vannak tippjeik alvóhely tekintetben.
A híres Váci utcában egyre több ember sétál, mer sétálni, inkább így mondanám. A maszk még fenn van az arcukon.
Vígan ténferegnek a külföldiek, olaszok, angolok. Ha előszezon vagy utószezon van, inkább több az olasz turista. Magyarok is.. annyira nem lehet megállapítani, hogy ki a magyar, ki a külföldi, mert nagyon egyforma uniformis jellegű az úgy nevezett "egyéni stílus" már világszerte. Egyszerűbb leányok jót vihognak némelyik kirakat előtt, a műveltebbek már diszkréten nevetnek és az elegánsabb kirakatokat nézegetik.
Hideg van! Haza megyek melegedni:) foly. következik..

Megjegyzés: Pesti jegyzet, február

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezek vagyunk
· Kategória: Blog
· Írta: wiesztdora
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 19
Regisztrált: 1
Kereső robot: 11
Összes: 31
Jelenlévők:
 · Sutyi


Page generated in 0.0422 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz