Navigáció


RSS: összes ·
Mese: A csók hatalma felettünk

, 248 olvasás, holdfeny , 0 hozzászólás

Felnőtteknek

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű, hosszú, barna hajú kislány, valahol a világban. Azt hiszem, hogy Magyarországnak hívták ezt az országot, Európa szívében elhelyezkedve.
Annak is a leggyönyörűbb fővárosában, Budapesten élt a szüleivel és a nagyszüleivel. Dorkának hívták. Nagyon szeretett kint játszani a játszótéren, ahová a legtöbbször az egyik nagyapja kísérte el…
Történt egyszer, hogy játszás közben odarohant Nagyapához ez a kis tündér. A következőt kérdezve tőle:
„- Nagyapa, mondd csak, milyen az a csók? Jó az?! ”
„- Oh, igen! Csodálatos dolog az kicsi unokám! Egy „csók” a védjegyünk. ”- válaszolta a bölcs Nagyapa…
„- Mesélsz még nekem róla, drága Nagyapa?! ”
„- Szívesen: Benne van az összes emberi jellemünk: azonnal megtudhatod belőle, hogy ki milyen, hogyan csókol… Milyen a másik csókja: „Birtoklós-nyelves”, „félénken kezdő”, esetleg pont olyan, mint amire egész életedben vágytál?! ”
„- Honnan tudhatom, hogy valóban csodálatos-e? Nem fog fájni, ha adok valakinek és én is kapok tőle egyet? ”
„- Nem, ez egy valódi ajándék, két ember között. ”
„- Ajándék? Nem egészen értem… ”
„- Egy „csók” elárulja valamennyi érzelmünket: Azonnal meg fogod tudni, szeretnek-e őszintén, tiszta szívből és hogy TE mit is érezel a másik iránt. Rögtön fogod tudni, hogy valaki igazán szeret-e, vagy csak „felületesen” teszi mindezt. Úgy mondanám Neked, hogy tudni fogod az első perctől kezdve, hogy ki az Igazi és ezt Ő is fogja tudni. ”
„- Egy ilyen „csókot” akkor nem mindenkitől kaphatok és nem mindenkinek adhatok, igazam van? ”
„- Pontosan. ”
Dorka leteszi mindeközben a kezében lévő kis kerti lapátot a földre és kíváncsian figyel tovább nagyapjára.
„- Gyere Dorka! Ülj az ölembe! Ha majd nagyobb leszel, jobban meg fogod érteni azokat a dolgokat, amiket most elárulok Neked. Egy dolog vezérel majd az utadon: hogy szereted Őt és hogy a másik tudomására jusson mindez. Arra fogsz törekedni, hogy tetsszen neki is minden csókod. ”
Azzal az erős, megdolgozott két kezével megfogta a kis Dorka kezét. Hatalmas szeretettel tette mindezt… A kislány pedig érezte, hogy milyen biztonságos, erőt és határozottságot adó két keze is van ennek a nagyapjának. Azért tovább kérdezte nagyapját:
„- Te is sokat gyakoroltad ezt a Nagymamával? ”
„- Nemcsak vele, mással is. Hiszen előtte is megismertem más nőket is. Akikkel komolyabban terveztem, mert nagyon tetszettek nekem akkoriban… Gyakorolni” kell ezt is, mint mindent az életünkben. Ahogy gyakoroljuk a mozgásformákat, edzünk és igen, a „csókolózást” is gyakorolni kell. ”
„- Hmm, izgalmasan hangzik! ”
„- Ez egy olyan „hatalom”, amivel sohasem szabad visszaélni. Az élet egyik legkülönlegesebb adománya. Aki kellő mértékben hisz önmagában, annak jeles lesz ez a záró vizsgája is a másik nem előtt…. ”
„- Záró vizsgája a másik nem előtt?! ”
„- Igen, pontosan, ahogy mondod. A záró vizsga egy olyan folyamat, amikor az eddigi tudásunkról, tapasztalatainkról számot adunk. Mint például Te is sokat játszol a játszótéren és kikérdeznének az óvodában, hogy milyen játékokkal játszottál. Melyik tetszett a legjobban?
Ha nagyobb leszel, az iskolában jegyeket kapsz majd. Így értékelik a megszerzett tudásodat és az eddigi tapasztalataidat. A záró vizsga pedig azt jelenti, hogy egy adott intézményben lezárult a tanulásod. Egy külön időpontban kikérdeznek Téged, ezt szintén jeggyel értékelik. Ezt viszed magaddal tovább. ”
„- A másik előtt fogok vizsgázni csókolózásból? Nagyapa… ”
„- Olyan fontos lesz, mintha tényleg vizsgáznál egy Neked tetsző fiúnál… A fiútól nem kapsz jegyet, de biztos, hogy azonnal fogod tudni, hogy mi a válasza. Egyik titka, hogy sohasem lehet erőltetett két ember között. „Agyalni” rajta tilos, mert az elrontja az egész varázsát! ”
„- Most magyarázd el nekem, kérlek szépen, hogy mit jelent az, hogy agyálás? ”
„- Agyalás? Azt jelenti, hogy túl sokat gondolkodsz azon, hogy hogyan csókold meg azt a helyes fiút. Aggódsz és feszült vagy, pedig a legjobb, ha lazán csinálod. ”
„- Értem. ”
„- A feszültséggel csak könnyen elronthatod. A gyomrodban csomót érzel, összeakad kezed-lábad. Ezekre nincs szükséged. ”
„- Szóval: az óvoda leghelyesebb fiújának akarom adni. Pont úgy, hogy felejthetetlen legyen a számára és számomra is. El fogja mondani biztosan, hogy tetszett-e neki. Szerintem tetszeni fog! ”
„- Előfordulhat, hogy nagyon nem nyeri el a tetszését a szándékod. Vagy az is lehetséges, hogy csak rossz időben akarnád megcsókolni, de akkor sem kell szomorkodnod, mert lehet, hogy egy másik fiúnak pedig pont ez fog bejönni. ”
„- Azt hiszem, valamit még akartál mondani Nagypapa. ”
„- Oh, igen. Nem mindenkinek adjuk, csak annak, akiért teljesen odáig vagyunk és aki szintén odáig van értünk… Akivel egyszerűen jó együtt lenni. ”
„- Jó együtt lenni? Ezt honnan tudom? ”
„- Akivel szívesen játszol a játszótéren. Akivel szeretsz beszélgetni és akivel sokat mosolyogtok egymásra. Akivel sokat nevettek együtt. ”
„- Aki tetszik nekem, úgy, ahogy van… ”
"- Jól látod: Később majd érezni fogod, hogy ki az a különleges személy életed során, akivel jó együtt lenni. Akivel „vonzzátok egymást", mert köztetek "működik a kémia".
„- Működik a kémia? ”
„- No, ahogy az előbb mondtad drága Dorka. Amelyik fiúnál majd azt érzed, tetszik neked, úgy, ahogy van. Most azonban mennünk kell haza! A többiek már biztosan nagyon várnak minket egy nagy tál szőlővel és almával! ”

Így ért véget ez a kis mese. A „csók” hatalmáról mindenki egyéni tapasztalatokat szerezhet élete során. Egy biztos, igazi, őszinte érzelmek nélkül semmit sem ér az életünk… Nélkülük egyetlen csók sem sikerülhet úgy, ahogyan azt szeretnénk… Két ember kapcsolatában nagyon fontos a kölcsönös „vonzerő”, a „működő kémia”. Nem az az élet értelme, hogy „valakivel” együtt legyünk. Valakivel mindenki lehet együtt. Egy olyan különleges személy ő, akivel jól érezzük magunkat, akivel jó együtt lenni. Továbbá: aki többet jelent számunkra minden eddigi kapcsolatunknál, hosszú távon, akire mindig is vágytunk egész életünkben.Megjegyzés:
Miskolc, 2020. november 20-án

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Felnőtteknek
· Kategória: Mese
· Írta: holdfeny
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 10
Regisztrált: 0
Kereső robot: 17
Összes: 27

Page generated in 0.0405 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz