Navigáció


RSS: összes ·
Ez+az: Súlyos testi sertés

, 262 olvasás, entizenharom , 3 hozzászólás

Paródia

Lajoska lassan, imbolyogva állt fel a terített asztal mellől. Jelentőségteljesen körbehordozta nagy vizenyős szemeit az egybegyűlteken, majd megköszörülte a torkát, és belekezdett:
– Béláról szeretnék pár szót szólni – ha megengeditek. Nos igen. Béla volt a legnagyobb kan a disznóólban, ehhez nem fér semmi kétség. Súlya a legutóbbi mérlegeléskor az 520 kilogrammot is meghaladta! Csendben jegyzem meg ez új házi rekord. Bélát mindenki szerette! A kocák azért imádták, mert ő volt a legjobb férj és szerető. Egy igazi latin lóver. Egy Bélus Maximus. A malackái is imádták – akiknek se szeri se száma – mert ő volt a tökéletes apa. Értem ezalatt, hogy gondoskodó, jószívű és igazságos. A többi kan is kedvelte az ólban, mert hű barát és nagylelkű társ volt. Mindig hagyott a többieknek is, a kukoricás moslékból. Nagy tragédia, hogy elment emberek, fel sem tudom fogni. Iszonyatos űrt hagyott maga után... BÉLA! Miért hagytál itt minket? Egy hős voltál, egy bálvány... – Lajoska itt megállt a beszédben, és egy könnycseppet morzsolt szét a hüvelykujjával, majd magasba emelte a snapszos poharát.
– Igyunk barátaim az elhunytra, aki érettünk az életét áldozta. – Hukk… bocsánat!
– Lajoska életem! Már megint túl sokat ittál a kerítésszaggatóból – akkor beszélsz mindig ilyen zöldeket. Fejezd má’ be, mer’ megcsaplak – oszt csak toljad magadba te is szép csöndben a hurkát, meg a kóbászt mint a többiek!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Paródia
· Kategória: Ez+az
· Írta: entizenharom
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 12
Regisztrált: 1
Kereső robot: 10
Összes: 23
Jelenlévők:
 · Öreg


Page generated in 0.0409 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz