Navigáció


RSS: összes ·
Jegyzet: Vesztegzár

, 171 olvasás, arttur , 0 hozzászólás

Gondolat

Pszichikai szinten azok vannak előnyös helyzetben, azok tudják legjobban elviselni a sors kikényszerítette magányt, akik életükben egyszer már lemondtak mindenről. Az már tudja, hogy ha az ember lemond mindenről, minden amit ezután kap az élettől, ajándék! Ez az újjászületés feltétele, hisz elsősorban fel kell ismerned, mi az amit elvesztettél, mit jelentett számodra. Addig azt hitted, önmagad az vagy, amit birtokolsz, ami a tied.

Hát nem úgy van, s ezt mosd kezded látni, házi fogságban, ahogy bánni tudsz birtokoddal, pontosabban: magaddal!

Magányos ember számára nem jelent különösebb gondot a deportáció. Mert az történik: az élet száműzött egy olyan dimenziójába, amelyről eleddig nem volt tudomásod: önmagadon túlra kerültél!

Ami önmagad voltál, a birtokod, napról napra, rendeletről rendeletre elveszti értékét! Ha tudod, felismered hogy a valóságban mi volt az igazán tied, és mi a külvilág, amelytől hirtelen elszakadtál! Csak kevesnek adatott meg annak felismerése, hogy a külvilág egy közgondolkodási séma.

Most ott vagy magadban, arra kényszerítve, hogy újjá gondold magad. Ha nem teszed meg, lehet most megmenekülsz ideiglenesen. De ha nem változtatsz, újra visszatér ami most száműzött, s a következő megmenekülésed bizonytalan.

Saját gondolatataid menthetnek meg. Ott benned, a mélyben istenmag él, benne a teremtés energiájával, amelytől pontosan a külvilág fosztott meg! Gyermek voltál egykor, tudtál játszani. A játék nem más, mint az isteni önköltés.

Vesztegzárban úgysem nem tehetsz mást: vagy önpusztítod magad a félelem magányában, vagy mindent félretéve, játszani kezdesz, s megnyered a játék önteremtő energiáját.

Játszótársakra is találhatsz, akik szintúgy, mint te...

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Jegyzet
· Írta: arttur
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 15
Regisztrált: 0
Kereső robot: 6
Összes: 21

Page generated in 0.0413 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz