Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Utolsó felvonás

, 295 olvasás, hegeanna , 14 hozzászólás

Sajgó lélek

Azt mondták, a legnehezebb időszak akkor következik, miután felébred az ember, az altató hatása pedig kezd kimenni. Nem sokat tévedtek.
Mikor az első rúgást megéreztem, már a szívemben hordtam a sorsát. A kilencedik hónap második napján tartottunk. Éppen a rózsaszín rugdalózót simogattam. Elképzeltem, milyen furcsán fognak mozogni a kis mazsola lábujjai. Ekkor ő is a tetszését fejezte ki azáltal, hogy élő szökőkutat csinált a testemből.
Taxiba ültünk az apjával, aki arról beszélt, milyen előzménye van a Nóra drámának. Tudniillik, ő még mindig bánta, hogy a nagyfejű érkezése közbeszólt a színházi programjának. A tizenkilencedik századi nők sorsáról pofázott, egy cseppet sem törődve azzal, hogy az ő babája éppen úton van a másvilágra.
Mikor a kórházba érkeztünk, a főorvos megzavarta őt a tűz szimbolikus magyarázatában, mikor azt mondta: le kell vetkőznöm, hogy átöltözzek a kicsit morbidabb előadásra. Megfogtam a spermadonor kezét, szorítottam, hogy csak egy kicsit talán jelentőséget adjak az utódjának, a fejében. Sikertelen próbálkozás. Bambán közömbös szemeiben csak a kabaré jelenetét láttam, amit a nővérszobából nézett.
Két órás vajúdásnál tartottunk, mikor újra élvezhettem a társaságát. Emberi melegséget akartam érezni. Nem érdekelt, ki tud ennek eleget tenni. Éppen örültem volna neki tiszta szívből, elfelejtve az eddig történteket, mikor megkérdezte, mennyi van még hátra. Komolyan azt hitte, hogy egy kibaszott focimeccs-hosszabbításról van szó. Nem érdekelt többé, csak meg akartam érinteni. Szerettem.
A hatodik óránál tartottunk. Eddigre már az összes vajúdási taktikát kipróbáltam az orvossal. Viszont a kis lény nem akarta meglátni ezt a világot. Teljesen kényelmesen lebegett bennem. Még csak telepatikus képességem sem segített, hiszen azt mondta, ő teljesen jól érzi magát.
Mikor rájöttem, hogy nem fogok tudni hatni a gondolataira, mondta az orvos, hogy akkor el is kezdenénk a császárt. A fájdalomtól nem igazán fogtam fel a szavak jelentését, de azt tudtam, ha most nem, akkor soha nem tudom két külön életté tenni magunkat.
Magamhoz tértem. Azelőtt azt hittem, tudom mi a magány. Viszont fogalmam sem volt róla. A szememet mozgattam, de minden más mozdulatlanul létezett körülöttem. A szívem dobogásán kívül csak a mellettem lévő csap adta magából a meg nem elégedés hangját. Üres voltam. Ezelőtt hónapokig éreztem, bármi történjék, itt van ő. Az, aki a testemet bérelte ki, és a véremből táplálkozott. Kitépték belőlem a maradék életemet is.
Felébredtem. Összehánytam magamat. Hallottam, ahogy a szúrós szagú, zöld folyadék a papucsom kemény talpára folyik. A gyógyszerek és a folyamatos éhezés eredménye volt a rosszullétem. A gyomromban viszont nem szűnt meg az érzés, hogy még mindig terhes vagyok: egy embertelen savtömeggel. Akkor már három napja nem kaptam ételt.
Tíz órán keresztül vegetáltam a mindenség sötétségében. Felkapcsolták az éjjeli lámpát. Az ember, akinek köszönhettem az újra élni vágyást, most egy méterrel odébb állt tőlem, és fekete öltönybe öltözött villanyoszlopként meredt rám. Az altató éppen még csak kezdett kimenni az agyamból, mikor azt mondta, elmegy az előadásra, s másnap vissza fog jönni.
A sav már a nyelőcsövemet marta. A hümmögés még egészen jól ment, de a beszéd ismeretlen fogalom lett. Őt akartam. Mert tudtam, talán utoljára láthatom. Az volt a feladatom, hogy megszülessen. Csak bele akartam nézni a szemeibe. Csak az illatát is elég lett volna érezni.
Az orvos lépett be. Lenézte a távozó villanyoszlopot. Mikor rám talált a tekintete, borús felhőként közeledett. Szerette volna minél kíméletesebben mondani, amit kell. De én nem hallottam. Tudtam, hogy a két testből már csak egy fél lélek maradt…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Sajgó lélek
· Kategória: Novella
· Írta: hegeanna
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 60
Regisztrált: 1
Kereső robot: 23
Összes: 84
Jelenlévők:
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.8 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz