Navigáció


RSS: összes ·




Sci-fi: Világok találkozása 04.

, 311 olvasás, Ravain , 6 hozzászólás

Fantasy

2019 06. 10. 14 óra 10 perc, New York, 127. utca

- Üdv! – ült be energikusan Sandra a Blue Dreams nevű presszó előtt álló Cadillacba. – Kérem a képeket! – tért rögtön a lényegre. Világéletében ki nem állhatta a pepecselést. Majd talán totyogó mamiként, de most még huszonkilenc évesen minden sejtjében lüktetett az élet. Talán túlságosan is. Az élet, amely roppant rövid, nincs hát idő felesleges tiszteletkörökre.
- Nyugi béby. Időnk, mint a tenger. – próbálta fékezni a lüktető tempót Sten, a volánnál ülő rövid, fekete hajú, napszemüveges férfi. Házibuli alkalmával bejönne neki egy ilyen olaszosan jóképű fickó, de az adott helyzet fényévekre volt a házibuliktól. Így hát elhúzta száját, melyből már szavak nélkül is egyértelművé vált, hogy nem díjazza a bájcsevejt, de azért biztos, ami biztos, ezt szavakban is kifejtette.
- Egy felől kértem már te bunkó, hogy ne bébyzz, másfelől nem ülünk egy csónakban hál’Istennek, így mellőzd többes számot!
- Figyelj csak. Mondták már neked, hogy „pasis-csaj” vagy? – evezett más vizekre váratlanul a férfi.
Sandra flegma mosollyal a visszapillantó tükörre emelte tekintetét. Rövid, szőkésbarna hajú, éles arcvonású, vonzó nő nézett vissza rá.
- Rohadtul nem érdekel a véleményed! – söpörte félre a kérdést. – Kérem a képeket, aztán itt sem vagyok.
- Azért nem semmi, amit a képekért megtettél. – ment át elgondolkodóba Sten. - Jobban mondva a bátyádért. Ha nekem ilyen hugicám lenne, a tenyeremen hordoznám, akár egy…
- Te szórakozol velem?! – nyisszantotta el Sandra a férfiúi ömlengésfonalat.
- Dehogy, csak próbálom elütni az időt, amíg megérkezik az örömteli hír, hogy Mister Szenátorjelölt egy irodaház tetejéről a mélybe vetette magát, és kezdik kiskanállal összekaparni a járda betonjáról.
- Mégis miről beszélsz? Elértem, hogy belém szeressen, aztán lapátra tettem. Ennyi.
- Amihez tiszta szívből gratulálok. – bólintott Sten túláradó mosollyal. – Ám bármennyire tökéletes alakítás volt, csak időleges megoldás. Egyedül a halál végleges az életben! – keményedett meg a hangja, de csak egy mondat elejéig, aztán elgondolkodva fojtatta. - Steven érzékeny lélek. Az utasítás szerint álnéven magadba zúgattad teljesen, hogy eldobhasd, mint egy lyukas zoknit. Már csak speciális szert kellett a kávéjába csempészni, ami felerősíti a depressziót.
- Öngyilkosságba hajszoljátok? Ez kész őrület! – szörnyedt el Sandra. Lehullt hát a lepel, mely jótékonyan elfedte eddig a teljes igazságot, melyről sejtette, hogy sötét, mocskos titkokat rejt. De próbált nem törődni vele, inkább körömszakadtáig kapaszkodott abba, hogy a Szeretet nevében, tisztességes céllal, a testvéréért teszi, amit tesz. Persze arra nem gondolt, hogy lesz, akit megment, de lesz, akit csaknem szó szerint a mélybe taszít. – Ha ezt tudom… - bámult maga elé pár pillanatig, aztán felkapta a fejét. - Ehhez én nem asszisztálok!
- Szó sincs arról, hogy asszisztálnál. Igen, öngyilkosságba hajszoljuk, de veled az élen. Hiszen miattad gyakorolja reméljük hamarosan a szabadesést, mintegy ötven méter magasból. Tehát mégis csak egy csónakban evezünk.
- Na most lett elég ebből! – kapta elő a mobilját Sandra, de mielőtt még bárkit is hívhatott volna, Sten megragadta csuklóját.
- Késő bánat béby. Felhívhatod „Mr Hullajelöltet”, de akkor nyilvánosságra kerülnek a fotók a bátyádról. Döntened kell. A szenátorjelölt, vagy a bátyád jövője a fontosabb?

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Fantasy
· Kategória: Sci-fi
· Írta: Ravain
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 55
Regisztrált: 0
Kereső robot: 29
Összes: 84

Page generated in 0.0825 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz