Navigáció


RSS: összes ·




Sci-fi: Világok találkozása 03.

, 796 olvasás, Ravain , 5 hozzászólás

Fantasy



Ám az utolsó pillanatban a háta mögül felhangzó furcsa sercegés, megtörte mozdulatát.

MORFIA, EGY PERCCEL KORÁBBAN FÖLDI IDŐSZÁMÍTÁS SZERINT

- Sürgősségi riasztás! - hasította ketté a délutáni szieszta békés nyugalmát a Hang baritonja. - 53 másodperc múlva indul… Tren. - hagyott hatásszünetet szokás szerint a név előtt.
- Ó, hogy a fene essen belé! – mormolta a megszólított, de valójában büszke volt magára. A hatvan Morf közül csak heten lettek kiválasztva, akiket sürgősségi riasztásnál bevet a Mester, mikor már csak „penge élén táncol” egy emberi élete. A Mester, aki természetesen nem különbözött tőlük kinézetre, „csak” tudása volt sokszorosa a többi Morfénál.
Pár napja felmerült benne egy furcsa, új szerű gondolat, hogy nekik mért nincs saját életük? Csak az emberekért léteznek, azokért a csúf, langaléta lényekért. Mikor szóvá tette a Mesternek, az haragos pillantással fejét rázta.
- Megkérdőjelezed létezésünk egyetlen igazi értelmét, hogy segítsünk más lényeken? Jobb lenne, ha öncélú, kapzsi érdekek vezérelnének, mint az embereket? - szegezte neki vezetőjük a kérdéseket, mire jobbnak látta visszakozni.
- Persze, hogy nem. – felelte zavartan lesütve szemét, ahogy a Morfokhoz hasonló méretű, még növekvő félben lévő emberek szokták, mikor csínytevésen kapják őket. - Száműzöm fejemből az ilyen gondolatokat. – tette hozzá bűnbánóan.
- Azt jól teszed, de azért segítek benne én is. – pillantott a Mester a szoba közepén álló, kékes színű fémből készült székre.
Tren csak egyszer ült benne, létezésének első napján, miután tudatára ébredt a Csarnokban társaival. A szék hátoldalának tetején, félgömb alakú, kívül diódákkal teli szerkezet volt látható.
– Helyezd magad kényelembe. – intett a szék felé a Mester, majd a szoba végében található asztalhoz lépett. Csak egy számítógép billentyűzet árválkodott rajta, s begyakorolt mozdulatokkal megnyomott néhány gombot.
Mindezen kívül egyszerű ágy, szék az asztal előtt, és falba épített nagy képernyős tv volt a szoba berendezése. Teljesen „emberi jellegű” tárgyak és eszközök. Számítógépnek híre-hamva sem volt a szobában, a billentyűzet zsinórja a „falhoz csatlakozott”.
- Tiszta por már az ellenőrző program, olyan régen használtad. – jegyezte meg a Hang.
- Nagyon vicces. – reagált a megjegyzésre fanyar mosollyal a Mester. – Furcsa. Gép létedre néha úgy kommunikálsz, mint az emberek.
- Ha gond számodra, ezentúl csak a rideg tényeket közlöm, és akár még a hangom is visszaválthat gépiesre.
- Tessék, erre fel megsértődsz. Nem kell, hogy visszafejlődj, csak ne vidd túlzásba az emberek majmolását, hogy az ő hasonlatukkal éljek.
Eközben Tren helyet foglalt a székben, és miután hátrahajtotta fejét, hogy „körbeölelhesse a félgömb”, néhány másodperc alatt lezajlott a vizsgálat.
- Minden rendben. – összegezte nem épp szakszerűen az eredményt a Hang. – Nem talált a program semmiféle meghibásodást.
- Világért sem szeretnék okoskodni, de ez úgy hangzott, mintha egy gép lett volna a vizsgálat alanya, és nem egy érző lény. – jegyezte meg Tren felállva a székből, némi sértődöttséggel a hangjában.
- Talán mert minden hús-vér lény, egy-egy gép lebutított változata. – felelte a Hang titokzatos színezettel.
- Csak nem arra utalsz ezzel, hogy gépektől származik minden élőlény? – furcsállotta a Mester.
- Semmi sem bizonyítja, hogy nincs így. – folytatta a Hang a titokzatoskodást.

Persze most Trennek nem volt ideje a múlton rágódni, csakis a leendő küldetése kötötte le.
- Indulásig adatok a célszemélyről. - folytatta a Hang már a jelenben. - Steven Rennington. 35 éves férfi, szenátorjelölt. A fellelhető információk alapján jólelkű, tisztességes, ritka gyöngyszem az emberek között.
Mindezalatt már Tren futva közeledett a mintegy kétszáz négyzetméteres csarnok közepe felé. Egyfolytában kerülgetnie kellett a társai ágyait, de még így is időben odaért a kiindulási ponthoz, a zöld körhöz, mely fölött megjelent egy körülbelül másfél méter hosszúságú függőleges fénycsík. Gondolkodás nélkül előre szökkent, és a fénycsík elnyelte szőröstől-bőröstől.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Fantasy
· Kategória: Sci-fi
· Írta: Ravain
· Jóváhagyta: aron

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 65
Regisztrált: 2
Kereső robot: 24
Összes: 91
Jelenlévők:
 · Pacsirta
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.0768 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz