Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: A szuttyogtatott mótyli receptje (kipróbált)

, 77 olvasás, Nagygyörgy Erzsébet , 14 hozzászólás

Somolygó

Hozzávalók:

1 kg mótyli, rendesen ledzsuvázva
20 dkg rezesmagvú hanyinka
4-5 dl süllyögetős itóka, (csak ha már felrollongott!)
2 db birmaczláb ingós része.
Kedvenc fűszerem, a saját készítésű, zicsongózott hürledékpor. Erősen a legjobb.
Érzékeny gyomrúaknak az édes változatot ajánlom.


Elkészítése:

Ha a ledzsuvázott mótyli felére fonnyadt a napon, akkor lehet főni feltenni.
Mert amúgy meghajtja a jónépet.
Erejét vesztetten, feltesszük a rahedlába főni.
Jó magasat válasszunk, mert kifuthat a lábak miatt. Ebben kell szuttyogtatni két órát.
Utána beletesszük a hanyinkát, apróra vágva.
Ha már egy ideje pöfög, lejjebb vesszük a lángot, nehogy kifusson.
Hozzáöntjük a süllyögtetős itókánkat.
Ekkor kerülhet bele a birmaczláb, kockára vágottan.
Otthagyhatjuk néhány fertályórát, hogy megiszomosodjon rendesen.
Közben a morzsolt hürledékporunkat beleszórjuk, de szél ellenében, hisz könnyfakasztó hatással bír.
Éhes hassal kell nekiülni, ha elkészült.
Itt a hervácsági dombság környékén, ezt a fejedelmi lakomát sügeres esteken tálaljuk fel a nagyérdeműnek. Ha még holdvilágnál kiürülnek a rahedlák, akkor tán a reggelt is megérhetik kendtek. Köztudott, hogy napvilágnál fogyasztva, elmérgesedhet a helyzet.
Jó étvágyat!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Somolygó
· Kategória: Ez+az
· Írta: Nagygyörgy Erzsébet
· Jóváhagyta: marisom

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 10
Regisztrált: 1
Kereső robot: 17
Összes: 28
Jelenlévők:
 · PiaNista


Page generated in 0.0409 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz