Navigáció


RSS: összes ·




Sci-fi: Az utolsó esély 01.

, 262 olvasás, Ravain , 7 hozzászólás

Fantasy



„Az emberiség humánus kipusztítása. ” Trev, amikor először hallotta ezt a mondatot, teljességgel képtelenségnek tartotta, arról nem is beszélve, hogy részt vegyen benne. Így volt ez attól függetlenül, hogy maga Lardon mondta neki, a Kilencek egyik tagja. Már eleve, hogy beszélhetett vele, nagy tisztességnek számított, hiszen szinte lehetetlen volt bejutni bármelyikükhöz is. Erre fel, ő maga hívatta az irodájába.
A külső szemlélő nyugodtan gondolhatta volna, hogy találkozójuk a Földön játszódik, hiszen mind Trev, mind beszélgető partnere, két negyven év körüli ember benyomását keltette. Persze tüzetesebben megszemlélve őket, már felfedezhető volt némi különbség. Arcuk valahogy merevebbnek tűnt az emberinél, mintha benső világuk kevesebb érzelmet sugárzott volna a külvilág felé. A szoba, ahol tartózkodtak, ugyan csak lehetett volna földi irodai helység, a huszonegyedik század környékéről.
- Nincs más lehetőségünk. - folytatta Lardon mondandóját a döbbenetes kijelentés után. - Bolygónk mintegy 150 év múlva elpusztul, és a Föld az egyetlen esélyünk a túlélésre. Ez szigorúan titkos információ, amennyiben tovább adja, a Szérum megvonásával jár.
- Mert az igazságot, amit ugyebár eltitkolnak, megosztom a lakossággal? - értetlenkedett Trev, bár tudta jól a választ.
- Pontosan, és erről nem nyitok vitát. Hála Greffin Maldonnak, már mindenkit közvetlenül érint a 150 éves periódus.
- Kivéve a lakosság 3 százalékát, akik maradtak az eredeti életformánál. - egészítette ki információt Trev, de Lardon félresöpörte szavait.
- Őket nem sorolom társadalmunkba, nagy részük csak kívülálló söpredék. - legyintett lekezelő grimaszt vágva.
- Ennyi idő alatt bőven találhatunk olyan bolygót, ahol ugyanúgy megfelelőek az életkörülmények, mint a Földön. - tért vissza az eredeti témához Trev.
- Találhatunk? Maga az űrhajósok utolsó hírnöke, a Szelvun katasztrófája óta.
- Helyesbítenék, nincs bizonyíték arra, hogy az űrhajó megsemmisült.
- Ez most lényegtelen. - legyintett, és Lardon ezzel túl is lépett az eltűnt űrhajón témáján. - Azóta teljesen leálltunk az űrprogrammal, ráadásul kezdetét vette a mátrix őrület, persze jó értelemben.
- Tisztában vagyok ezzel, hiszen napjaim java részét én is az „új világban” töltöm, mint, ahogy a lakosság nagy része. De szerintem lennének megfelelő alanyok a program újraindításhoz, akár mátrixot ellenzők táborában is.
- Előbb már utaltam rá, őket felejtse el. - villant harag váratlanul Lardon szemében, mert eddig az előző grimaszt kivéve, teljesen nyugodt, mondhatni közömbös arckifejezéssel folytatta a beszélgetést, a hétköznapinak nem mondható téma ellenére. - Köztük élnek azok a szélsőségesek, akik a gépesítést megszállottként ellenzik. Biztosra veszem, hogy az űrközpont, és a „Robotika” épülete elleni merényletek elkövetői, nem kerültek mind kézre, s így, a kívülállók közt lapulnak. A lehető legjobb megoldás, hogy a „Természetimádók”, már teljesen külön élnek tőlünk két éve.
- Ezzel nem vitatkozok, ám bőven van időnk egy újabb intergalaktikus űrhajót elkészítésére, és megismerni távolabbi világokat. - utasította el továbbra is Trev a szélsőséges megoldást, kiállva ezzel az emberi faj mellett.
- Ahogy a Szelvun tette? Na és mi lett az eredménye? De kár ezen beszélni, a Kilencek megszavazták projektet. A kisebb távolságra rendszeresített egyetlen épen maradt űrhajónkkal, valaki mindenképp végrehajtja. Amennyiben nem vállalja, kiképzünk mást, de ez a Szérum megvonását eredményezi a maga számára.
- Én lennék rá az első precedens?
- Így van. A társadalmunk tökéletes, a földiek totális káoszával szemben. A túlélés joga a mi fajunkat illeti. Maga majd ugyanúgy élhet életfogytig, akár bolygónkon a kívülállók, vagy, mint a Földön az emberek. Az mondjuk tény, hogy egy cellába zárjuk, de továbbra is részesül a mátrixvilág szolgáltatásaiba, mint ahogy most szabadon. Mielőtt döntene, megtekintheti Földi adatbázisunkat. Többek közt fény derül rá belőle, mennyi gyilkosság van naponta azon a velejéig romlott bolygón, melyeknek ráadásul nagy százaléka előre megfontolt emberölés.
- Tehát, az embereket részletes megfigyelés alá vonták, és ezt is eltitkolták a lakosság elől. - összegezte a hallottakat Trev.
- Igen, de ha jól alakulnak a dolgok, hamarosan nyilvánosságra hozzuk. Az emberi faj szélsőségesen labilis lelkületű, a világegyetemnek jót teszünk, ha még csak írmagjuk sem marad. Nagy részt önzőség, irigység, kapzsiság, és hatalomvágy vezérli őket. Ráadásul ezek még nem is a szélsőséges tulajdonságaik. Számunkra ilyen érzések már nem léteznek, és a régi világunkban is csak nyomokban voltak fellehetőek.
- Értem. - bólintott Trev elgondolkodva, majd élt a felajánlással, hogy átnézheti a Földdel kapcsolatos információkat és videókat.
Erden Lavin, a „Természetimádók” vezetője, még a különválás előtt három évig lent élt a Földön, így betekintést nyerhetett különböző adatbázisokba. Mivel a földi számítógépeket hamar kiismerte, hiszen eredetileg programozó a foglalkozása, olyan információkhoz is hozzá tudott jutni, melyek nem voltak nyilvánosak.
Trevnek elég volt húsz perc a riasztó adatok áttanulmányozására, valamint megnézni néhány terrorcselekmény kapcsán készült videót, és döntött. Az erőszak alaptulajdonsága ennek a fajnak, és hiába ér egyre magasabb értelmi szintre, ugyanúgy gyilkol újra és újra megfontolt szándékkal is, mint, akár száz évvel korábban. Mindezzel szemben, az ő bolygójukon, a Reluvinon már 318 éve nem történt gyilkosság. Nem lesz hát egyáltalán veszteség a világegyetemnek, ha kipusztul földi faj, talán még jót is tesznek vele a távolabbi jövőt nézve. Hiszen, ha olyan fejlettségi szintre jutnak, hogy elérhetnek távoli, civilizált bolygókat, mert biztosra vette, hogy nem csak ezen a két bolygón létezik értelmes élet, akkor kegyetlen hódító ként lépnek majd fel. Így hát igent mondott a felkérésre. Ő lesz az, aki valóra váltja az emberiség humánus kipusztításának tervét.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Fantasy
· Kategória: Sci-fi
· Írta: Ravain
· Jóváhagyta: marisom

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 189
Regisztrált: 1
Kereső robot: 23
Összes: 213
Jelenlévők:
 · Sutyi


Page generated in 0.1334 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz