Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Éber álom

, 220 olvasás, Ravain , 4 hozzászólás

Gondolat



Csak három lépés, és nem kéne többé minden elutasítás után újra és újra, foggal-körömmel kapaszkodnia a Reménybe. Csak három lépés, és az élet ezernyi nyűge is köddé válna pár pillanat alatt.
Leheletnyi szélfuvallat „simította végig” váratlanul András arcát, s egyszeriben úgy érezte, figyeli valaki. Fanyar mosollyal körbe nézett.
„Érzem, hogy itt vagy Öreg, és már dörzsölöd a tenyered. ” gondolta. „De ki kell ábrándítsalak, ma még nem teszem meg, azt a bizonyos három lépést. ”
- És holnap? - harsant fel háta mögül a kérdés.
Összerezzenve megperdült, s döbbenten hátra lépett egyet. Hozzá hasonló korú, negyven év körüli férfi állt tőle mindössze pár méterre, mintha csak a semmiből termett volna oda.
- Vagy holnapután? - folytatta az idegen.
- Szóval így nézel ki? Bár kétlem, mert gondolom bármilyen alakot fel tudsz ölteni.
- Ezt jól sejted, de nem az vagyok, akinek hiszel.
- Mégis ki más lehetnél? Akik szeretnek téged, mert az örök béke maszlagával magadhoz édesgetted őket, csak gyáva, gyenge emberek mindannyian.
- Miről beszélsz gyermekem? A béke az egyik legszentebb érzése a léleknek. Csak úgy van esély végigérni a kiteljesedés útján, ha védelmező pajzsként átölel.
- Furcsa ilyen szavakat a te szádból hallani. De most már gondolom az jön, hogy lépjek még kettőt, és megszűnik minden gondom becsapódva a szakadék mélyén.
Az idegenből mély sóhaj fakadt ki az utolsó mondat hallatán.
- Összekeversz a sötétség hírnökével.
- Ha az Öreg Kaszást hívod így, akkor igen, de mégis ki más jelenhetne meg, mikor két lépésre vagyok a végzetemtől?
- Csak pillants a szíved mélyére, és megleled a választ.
- A szívemben csak fájdalomra, és keserűségre lelhetek, melyek egyre noszogattak, lökdöstek, hogy jöjjek el ehhez a szakadékhoz.
- Mert amiben hittél, amiben úgy érezted igazán tehetséges vagy, újra és újra kudarcba fulladt?
- Nyitott könyv vagyok számodra. De akkor te csak... Nem az lehetetlen!
- Vagyis a Halál megjelenését eltudtad fogadni, de az enyémet nem?
- Sajnálom, ha félreérthető voltam. - szabadkozott zavartan András. - Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy itt vagy, de persze tudom, csak álmodom ezt az egészet.
- Érthető, hogy ezt gondolod, mivel nagyon ritkán jelenek meg az emberek előtt testet öltve. Nos elárulom, ez nem álom, hanem egyfajta lelkedben játszódó részleges valóság. Kezdettől fogva a lelked része voltam, a háttérből egy-egy sugallattal istápolva életutadat. Most szükségét láttam, hogy előlépjek, mert feladtad a küldetésedet.
- Igen, eldöntöttem, hogy nem írok több könyvet, mivel semmi értelme. Esély sincs rá, hogy egy kiadó nyereséget lásson benne, és megjelentesse, ha nyolc könyvemben nem láttak eddig. Már abban is kételkedek, hogy az írás az én küldetésem.
- „Engedd el” a kiadókat, különben függőjükké válsz. Sőt attól tartok már ez meg is történt, mert elutasításuk jelentős mértékben befolyásolja életutadat.
- Igazad van, és legszívesebben hagynám őket a fenébe, de másképp nem juthatok el az olvasókhoz.
- Egy jó tanács. A megfelelő sorrend alapvető fontosságú az élet legfontosabb dolgainál. Jelen esetben először is önmagadnak írj, mert a lelked kiteljesedésének ez az alapfeltétele. Persze fontos lenne, hogy eljussanak az olvasókhoz a gondolataid, de ez megtörténhet a kilencedik könyvnél, ami „viszi magával” jó eséllyel a többi nyolcat. Ugyanezt mondhatnám énekeseknek, festőknek, költőknek, és még sorolhatnám a példákat. Az emberi küldetés
legfontosabb célja, az adott személy lelkének kiteljesedése.
- Tehát a küldetés egy öncélú dolog, ha jól értem.
- Lehet így félremagyarázni, ám minden ember a világotok része, tehát egységet alkottok. Ha sok embernek labilissá válna a lelki egyensúlya, megbomlana az egység. Te most labilissá váltál, mert már nem érzed át a küldetés lényegét, ezért kellett találkoznunk.
- Na igen. De, ha ez tényleg valamiféle éber álom, akkor az elmémmel komoly gondok vannak, tehát kezdek bedilizni.
- Vagyis elutasítod teljes mértékben létezésemet?
- Azt nem, de hogy beszélgetek veled...
- Nem velem beszélgetsz, hanem énem azon részével, amely születésedtől fogva benned él. Modern kifejezéssel élve ez a rész akkor aktiválódik, ha valamiféle vészhelyzet áll fenn az adott ember lelkivilágában. Sajnos elég gyakran előfordul a tiédnél súlyosabb helyzet is, és van úgy, hogy nem tudok segíteni.
- De hisz mindenható vagy tudtommal.
- Teljességemben igen, de az emberi részem csak irányt mutat. Ha bármilyen helyzetben is hatalmam által én döntenék helyettetek, elvenném tőletek az önálló akarat jogát.
- Hát néhány szélsőséges helyzetben megtehetnéd.
- A tervem egysége akkor megbomlana.
- Szóval igaz, hogy Te teremtettél minket? - váltott témát András.
- Mért kérdezel olyat, amire tudod a választ? Bízzál mindig bátran a benned élő Fényben, és Szeretetben.
- Akkor azt áruld el, hogy...
- Hiába felelnék. - vetette közbe az „idegen”. - Semmire sem fogsz emlékezni, ha visszatértél a teljes valóságba. Csak egy érzés jár majd át, ami arra ösztökél, hogy fojtasd eddigi utadat. Ez úgy érzem a te esetedben elég lesz ahhoz, hogy ne add fel küldetésedet.

Eddig tartott András „furcsa álma”, amit aztán annak tudott be, hogy elszundított kicsit tévézés közben. Valamit álmodott is, de képtelen visszaemlékezni rá.
Miközben kiindult a konyhába kávét főzni, furcsállva tapasztalta magán, hogy már közel sincs olyan sötét, baljós hangulata, mint elalvás előtt. Sőt! Miért adná fel azt, ami lelkének egyfajta békés sziget a zajos, rohanó világban? Egyszerűen képtelenség, hogy ne írjon többet, hiszen annyi ötlete van még. Talán Istenről is írhatna majd az új könyvében, mert ébredése óta valahogy közelebb érezte magához.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Novella
· Írta: Ravain
· Jóváhagyta: marisom

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 200
Regisztrált: 3
Kereső robot: 23
Összes: 226
Jelenlévők:
 · alfabata
 · Pancelostatu
 · PiaNista


Page generated in 0.1656 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz