Navigáció


RSS: összes ·
Mese: Bátortalan hősök 05./Interaktív "mese" felnőtteknek/

, 500 olvasás, Ravain , 6 hozzászólás

SomolygóAz előző részek tartalmából:
A nyuszi képes a kamuzást a legmagasabb fokon művelni annak érdekében, hogy a róka ne egye meg, mely szerint a répa finomabb, mint ő. Ám mi lesz, ha túl hatékonnyá válik a hazudozásáradat, és a róka megkedveli őt?

Róki lassú, bizonytalan mozdulattal átvette a lapulevélbe „felöltöztetett” répát, aztán zavartan forgatni kezdte.
- Mi a baj? - pillantott fel rá a NyuszToni őszintének tűnő aggódással. - Csukd be a szemed, ahogy megbeszéltük, aztán...
- Jó, jó, de attól még tudom majd, mi lapul a levélben.
- Háááát... Óckodok tőle, de volna egy ötletem.
- Nem tudom mit jelent az óckodás, de mivel nem tűnik kedves dolognak számodra, inkább ne mondd el. - aggódott már az előtt Róki a nyuszi lelkiállapotát illetően, mielőtt még valós aggódásra lett volna oka.
- Ezt nagyon jól látod, azonban már fontosabb vagy nekem az óckodásomnál, így eltudom mondani. Képzeld, milyen furcsa dolog ez. A beszélgetésünk eleje táján még nem lettem volna képes rá. - pillantott maga elé NyuszToni, és talán ez volt az a pillanat, amikor úgy érezte, hogy ténylegesen kezdi megkedvelni a rókát. Már nem csak az életét próbálja menteni hazugságok sorozatával, hiszen voltak olyan pillanatok, amikor elfelejtette mi is a tét, és úgy beszélgetett vele, mintha nem is lenne ősi ellensége. De gyorsan elhessegette magától ezt az érzést, hiszen az merő képtelenség, hogy bármilyen pozitívumot is érezzen az életére törő velejéig gonosz állat ellen. Persze, mióta beszélgetett a somfordival, mindennek tünt, csak gonosznak nem, de ezzel nem törődhet. Egy róka, ha kedvesnek is látszik, az azért van, mert ravasz, és pont.
Róki mindebből persze nem vett észre semmit, mivel gondolom már rájöttél kedves olvasó, hogy gonosz étkezési szokásai ellenére, elég kis naiv, hebrencs lény volt. Ő egyelőre leblokkolt az óckodásnál.
- Szóval mitől óckodsz annyira? Nagyon hasonló a bohóckodsz szóhoz, tehát nem lehet túlzottan vészes.
- Neked cseppet sem az, hiszen arra gondoltam, hogy arra gondolj, répa ízű nyuszit eszel.
- Te nagyon buta vagy. - összegezte Róki a nyuszi elmeállapotát, ám nem gúnyosan, inkább kedves indíttatással. - Honnan tudnám milyen íze van a répának, ha még nem ettem? - tette fel a teljesen logikus kérdést annak ellenére, hogy agyi kapacitása bizonyára közelében sem járt Einsteinnek.
- Hát ez az! - hunyorított NyuszToni hamiskásan. - Harapj bele gyorsan, és meg tudod.
- Na és, ha elrontom vele a nyuszkókhoz szokott pocimat? - aggályoskodott jogosan Róki, olyan képet vágva, mintha már megtörtént volna egy répafalat gondolatától is a gyomorrontás.
- Na és, ha finomabb, mint eddig a legfinomabb nyuszi? - próbálta kérdéssel űberelni NyuszToni a vörösbundás kérdését, ám nem jött össze neki.
- Annak annyi esélye van, mint, hogy te egyél meg engem. - formálta mondattá Róki a „képtelenség” szót.
A nyuszi ezen egy pillanatra elgondolkodott, de aztán máris tudta mi a megoldás. Egy újabb füllentés.
- Tudni akarod az igazságot? - kérdezte elmélyített hangon, miközben próbált ijesztő arcot vágni. - Már megfordult a fejemben, hogy megegyelek, hisz akkor te nem tudnál már megenni engem. - csillantotta meg most ő a logikus énjét.
- Hát az tuti, de te egy aranyos kis nyuszi vagy, aki nem képes ilyesmire. - felelte kedves mosollyal a somfordi.
- Biztos vagy benne? - tett rá még egy lapáttal NyuszToni az ijesztő arcvágásra, miközben előre lépett egyet. Annyira beleélte magát szerepébe, hogy még ő maga is elhitte, képes lenne a répáról áttérni rókára. S, ha valaki kimagaslót alkot az élet bármilyen terén, annak általában nem is marad el az eredménye.
- Ööööö... eddig az voltam... - lépett hátra ösztönösen a róka. - Komolyan képes lennél....?
- Mi van, még csak nem is tudod végigmondani? Na milyen érzés nyuszibőrbe bújni? - érdeklődött a tapsifüles annyira gonosz tekintettel, hogy tán még magától is megijedt volna, ha tükörbe néz. Lehet már nem is színészkedett? Megcserélődtek a szerepek?

/Bocsi, hogy még mindig nem harapott bele a répába Róki, én sem tudtam előre. A következő részben kiderül természetesen, milyen lehet egy rókának nyuszi bőrben élni. /

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Somolygó
· Kategória: Mese
· Írta: Ravain
· Jóváhagyta: Kavics

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 6
Regisztrált: 0
Kereső robot: 16
Összes: 22

Page generated in 0.0384 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz