Navigáció


RSS: összes ·
Regény: A Nap mögöttünk kel fel 3.

, 396 olvasás, Aevie , 14 hozzászólás

Sors

A karácsony szaga

A kislány hátán reszketve pattogtak a koszos hullámok, ahogy ugrált az emberek között. Kabátja inkább csupán vékony pulóver, toldozott-foltozott kapucnival, bőre vörös foltos az iramtól – Dani minden részletet próbált megfigyelni a gyermeken, ahogy követte a lány vad irányváltásait. Ő sokkal ügyesebb volt, mint a suta rendőrök: azok inkább csak az ünneplő tömeget döntögették hatalmas testükkel.
Danit előbb csípték nyakon, mint a kislányt. Úgy érezte, mintha egy szörny kapta volna fel a földről, elképzelte magát, ahogy a tömeg fölé száll vele: mint egy repülő sárkány apró áldozata, de aztán épp véget ért a hajsza. Büdös volt, iszonyú, rettenetes szag vágott Dani arcába, amikor a rendőr elengedte, és társához sietve együtt betörtek az órási koromfekete kapun.
A kislányt szemvillanás alatt tüntette el a benti rohadó világ. Dani ekkor vette észre, ahogy a másik rendőr kezében tétován lóbálózik egy mikulássapka és valami üveg. Megtorpant. A kislány volt a bűnös, lopott. Ellopni más értékeit... a szeretet ünnepén... az nem szép dolog... Dani ismét összezavarodott. Hátrálni próbált, de a repülő sárkány újra magához marta, azt hitte, hogy összetartoznak.

A másik rendőr aztán elfordult a kapuszín egy szennyel teletömött sarkába, ahol kihányta a reggelijét, majd szabadkozott, hogy hív erősítést, mert bent biztosan meghalt valaki, és ő még sohasem látott hullát, azt pedig sem a gyomra, sem az idegei nem fogják kibírni. A Dani vállát markolászó rendőr ettől még feszültebben szuszogott, de nem firtatta társa kiborulását, maga előtt tolva az alig tizenegy éves fiút haladt egyre beljebb, s Dani csak arra bírt gondolni, hogy nem... ő sem bírná ki egy halott látványát.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Sors
· Kategória: Regény
· Írta: Aevie
· Jóváhagyta: aron

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 6
Regisztrált: 0
Kereső robot: 9
Összes: 15

Page generated in 0.0617 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz