Navigáció


RSS: összes ·
Blog: Sebzett látszat

, 85 olvasás, Oasev , 0 hozzászólás

Gondolat

Acsarkodó, semmirekellő ígérgetők s mihasznák társaságában csapong még magára hagyottan a prófétás-remete gondolat: halhatatlan romantikák kellenének gyertyafényesen megálmodott, szent vacsorákhoz s nem olcsósított, prostituált-szavak! Mennyi tétován árvaságra ítélt emberi vágy rágja szüntelen ártatlan lelkeinket! Mintha egyetlen mélybe-rejtett dobbanás visszhangzana a lélek-mélyben kitörni készen s a tátongó szakadék-mélységek felé bámulna szüntelen az Ember éberen, kitágult pupillákkal!

Sejtelmek s konkrét valóság vezény-szólamai gyakran összekeverednek; néma csendek falazzák be önmagukban tenni vágyásom! Hangos dübörgéssé fajul ziháló szívverésem s vérpályák titkos sikátorán a Mindenség még megélhető pillanatairól ábrándozom! Vajon a láthatatlan jövőre is fel lehet-e készülni az átérezhető Jelenben?! – Érzéseim kimondatlansága még egyre környékez: fekete szirmos pillangóként elszáll, mint kósza fuvallat, majd váratlan meglepetésként még visszatér!

Rámszűköl a bennem megriadt örök gyermekénem, mert sejtheti nem maradt szikrányi irgalom sem méltatlan ember-szörnyetegekben! Elrongyolt álmaim maradékán papírra bízott gondolataim merengnek mint könnyen lebbenő hajócsodák! Lélek-magányom így is régtől fogva benépesített: vonzások s taszítások rejtett, spirál-mágnesei képletében próbálnám önmagamat kifejezni egészben nemhogy maradék hitem meggondolatlanul visító sínekre dobjam…

Orvgyilkosként rám les, figyel, becserkészne már, ha hagynám a Lét s már alig várja, hogy mások helyett fejemet vegye! Önmagamba komiszul visszahull a fájdalom! Jó volna már enyhet találhatni Valaki mellett, ki elfogad!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Blog
· Írta: Oasev
· Jóváhagyta: ÉvIda

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 15
Regisztrált: 0
Kereső robot: 11
Összes: 26

Page generated in 0.1041 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz