Navigáció


RSS: összes ·
Próza: Utcai szolgálat / Lapos üveg

, 232 olvasás, Aevie , 13 hozzászólás

Felnőtteknek

Lapos üveg

Bebaszcsiztam, de nem én tehetek róla, hanem az a furcsa fiú, aki a felvonulásból vált ki, hogy csatlakozzon hozzánk. Vagy lány… Komolyan mondom, fogalmam sincs, hogy melyik nem képviselője. Jó, Csillag lapos whisky-je… vagyis, na értitek – az sem segít különösképp a térben és időben történő orientálódásban.
Mert hogy „Lú”-nak hívják, meg masnik vannak a hajában. Vézna és szótlan, és minél inkább próbálom megfejteni a biológiai nemét, olyan gyakran fordít hátat, de Csillagnak is. Ő épp hány. Magyarázok valamit, amit még a mentős gyakorlaton tanultam, de olyan csacsira ittam magam én is, mintha buliról szólna ez az éj. Ám titkon attól remeg a gyomrom, hogy majd hirtelen mégis rá kell józanodni a valóságra; és az szörnyű lesz. Csillag nevetése megsokszorozza a felettünk szikrázó meteorrajt, és közben valami hajléktalanokról hadovál, én meg párhuzamosan a hányásában fellelhető kóros összetevőkről. Ettől még inkább rázendít a vihogásra! Barna lé fröccsen az orrából, ami végül is, nem túl guszta.
És nekem Timi jut az eszembe, és a legnagyobb szőrös szemölcse. És mint csúzli, úgy buknak ajkaim közül a szavak, fel, egyenesen a perseidák fennkölt ragyogásába: „elvettelek volna, ha leszedeted a szemölcseideeeet! ” Csak ekkor tűnik fel, hogy kezem Csillag mellei közt matat. Aztán a furcsa fiú (vagy lány) barna szemeivel szembesülök, ahogy az arcomba bámul, és nem értem a szavakat: „… te vezetsz? ” „… melyikőtök józanabb? ” „nekem nincs jogsim… ” „A szőke csaj vért hányt… ”
És innentől képszakadás.
Arra ébredek, hogy egy szőrös kar ölelget. Már épp belesimulnék Timi emlékébe, felpattan a szemem: ennyire szőrös még ő sem volt. A másik kezem olyan illetlen helyen pihen, amit most nem részleteznék, mindenesetre Csabi értetlen ábrázata ráz gatyába; úgy pattanok talpra a saját száztizenöt és fél kilómmal, mint egy keljfeljancsi. És piszkosul fáj a torkom. Ő meg suttog, mármint Csabi, és mutogat mögém az ágyra, ahová nem igazán merek pillantani. Gábor arkangyal jut eszembe és a sokszorossá bandzsított szőke csaj, ahogy hosszú idő után istenre gondoltam. Isten biztosan ilyen, mint Csillag: bomba mell, feszes comb, vékony karok. Aztán a szigorú, barna tekintet ránt újra a valóságba, és amíg Csabi cseszeget azzal, hány hajléktalant védtem meg a fagyhaláltól (38 fok volt az éj), mégis muszáj hátra néznem. Csillag feküdt mögöttem, egy Ken babára hajazó fiú előttem (az ő gatyáját túrtam álmomban?!), ő előtte a fiú/lány... hogyishívják…?
Míg a fiú/lány nevén gondolkozom, az arcomra csattan egy jobb horog. Nem is fáj, csak a torkom szorul görcsbe: Csabi Van Damme-nak képzelve magát azt gondolta, csak így figyelek majd rá. Majdnem igaza volt. Ibuprofen és kávé van nála. Nyamm! De nem adja, amíg el nem mesélem, mi történt az éjszaka, és hogy került Csillag csuklójára kórházi karszalag. Basszus, bár emlékeznék!
Visszakéri a slusszkulcsot, miután nem sikerül felsorolnom a csapat tagjait száz százalékban. Állítólag Csillag, fiú/lány és Ken-en kívül még van egy srác. De ha agyon lőnek, sem emlékszem több tagra. (Még Kenre sem, de nem merem bevallani.)
A balegyenes azonban nem Csabitól jön. A szőke csaj rémült arcával találom szemben magam. Szeme lehullt csillagoktól könnyes, és ismét pofán vág, mert szemem a mellén akad; pedig csak, csupán és kizárólag a kórházi hálóingjén töprengek… És csak annyit mondok, hogy „hé?! ”, és már jön is a harmadik ütés. Akkor elmerengek a tényen, hogy ez a nő mindig négyszer üt, pont ahogy négyszer vágta hozzám, hogy seggfej vagyok. Relatíve sok idő telik el, mire rádöbbenek a szitu abszurditásán: a Duna parton fetrengünk, körbevéve egy csomó borsóval. Amikor teljes tanácstalanságomban, de Csillag ütéseitől sajgó arccal (és a szokásos pokoli torokfájással) újra Csabi felé fordulok valamiféle érdemi választ remélve, Csillag ötödszörre is pofán vág. És ekkor, eszembe jut minden. De minden! Az egész pokoli éjszaka ától cettig!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Felnőtteknek
· Kategória: Próza
· Írta: Aevie
· Jóváhagyta: ÉvIda

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 13
Regisztrált: 3
Kereső robot: 16
Összes: 32
Jelenlévők:
 · gszabo
 · Öreg
 · Sanus


Page generated in 0.0411 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz