Navigáció


RSS: összes ·
Regény: A slamasztika 2.

, 306 olvasás, quentin , 9 hozzászólás

Ezerszín

- Ez most komoly, baszki? - -kérdezte egészen hosszúra nyúlt arccal Freddy
- Egy rémálom – gondoltam miközben sötét tekintetét fürkésztem, és erről bederengett valami réges-régi film amitől megrázkódtam kissé. Hetek óta tervezgettük az egészet, erre amikor kiosztom a símaszkokat, akkor divatkérdést csinál a színéből. Még egy ilyen fazont!
- Úvézöld, igen, mi bajod van vele? - kérdeztem vissza. Nem az a lényeg, hogy nézel ki benne, hanem hogy takarja azt a hülye fejedet. Nem lesz ott senki, csak a kamerák miatt kell.
Felemeltem kissé a hangomat és kedvenc irodalomtanárom hanghordozását utánozva hozzáfűztem: Az én dolgom volt kiválasztani mindent, érted? Valamennyi eszközt, tartozékot és kiegészítőt. Felfogtad? Mindent úgy terveztem meg, hogy ha bárhol, bárki megállít minket, akkor se legyen feltűnő semmi, de tényleg semmi a világon. Megvan? Ezért nem egy kétméteres négert, egy sebhelyes arcú mexikóit és egy kigyúrt, agyontetovált, bandzsa, valamnt tökkopasz alabamai fegyencszökevényt válogattam a bandába. Hatásszünetet tartottam, de mivel Freddy még mindig elködösödött tekintettel bámulta a símaszkját, így folytattam: ez nem egy Zsé-kategóriás akciófilm, Te sötétség fejedelme, hanem egy vérprofin kitervelt betörés.
- Úvézöld – nyögte maga elé olyan hangon, mintha azt mondaná: éhen halt az anyám!
Meglehetősen nagy szerencse, hogy spirituális tudásom rendkívüli helyzetekre is felkészít, így megsimogattam a buksiját és a legmézesmázosabb hangomon megfejtettem neki a szituációt.
- Képzeld el, hogy elindulunk rabolni, jó. Utazgatunk szép nyugodtan, erre megállít minket a rendőrség. Na?
Összerezzent.
- Mi történik, ha száz-harminc centis gépágyúk, fekete símaszkok és kommandós-felszerelésbe öltözött gazfickók ülnek a kocsiban? A rendőr fegyvert ránt, miközben segítséget hív, mi rálövünk, menekülni kezdünk és ahogy Efrajim vezet egy mérföldön belül lezuhanunk a szerpentinen. Az autónk pörög, csattog, roncsolódik, és ha valaki túlélné a zuhanás, akkor fel is robban, tehát mindenki pecsenyére sül akár halott, akár nem. Ezért van nálunk 6 milliméteres női kézifegyver, álcaruha, és minden ami ehhez a – kicsit tétováztam, a legmegfelelőbb szót keresve - farsanghoz kell. Világos?
Elmélázva bólintott.
- Na akkor próbáld fel szépen a diszkókirály-jelmezedhez az uvézóld satyeszodat! - mondtam neki, és azt hittem, hogy ezzel túl is jutottam a nap legnehezebb részén, amikor a nappali felől meghallottam Morfeo rekedtes, siránkozó hangját:
- Nagyon szorítja a mellbimbómat a csipesz, főnök!
Ezzel egyidejűleg négyfős csapatunk negyedik legokosabb tagja be is lépett a szobába. Egész közel lépett hozzám, magasan fölém tornyosulva, és az egész testét behálózó bőrhevederek között a cicijét mutatta, amit egy igényesen kidolgozott réz pincetta szorított mélylilára. Elég nehéz volt megállnom röhögés nélkül. Felvettem az asztalról egy bőrvágó ollót és a mellkasához emeltem.
- Látod ezt a vékony damilt? - kérdeztem.
-Igen. - bólogatott és csendes zokogásba kezdett.
- Használat előtt ezt a damilt, ami összefogja a csipesz szájacskáját, el kellett volna vágni. - közöltem vele, egyidejűleg elcsippentettem damilt, amitől a csipesz magas ívben pörögve-forogva lepattant róla, el a szoba legtávolabbi szegletébe, ahol mint Kate a legyet, elkapta a Karib tenger legfélelmetesebb kalóza, Jack Sparrow. -
- Van itt egy kis gond – szűrte a fogai között Jack, vagyis hát persze Efrajim, Modhatnám azt is. hogy kettő: - szóval nem értem, hogy miért kellett nekem Sandokánnak öltöznöm – és hát ugye ez – emelte fel a bal kezét, benne egy leopárdpöttyös símaszkot szorongatva.Megjegyzés: A folytatást Aevie-nél keresd

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezerszín
· Kategória: Regény
· Írta: quentin
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 29
Regisztrált: 0
Kereső robot: 19
Összes: 48

Page generated in 0.0455 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz