Navigáció


RSS: összes ·
Jegyzet: Valóra vált álom

, 318 olvasás, Pacsirta , 9 hozzászólás

Somolygó

Az álmok ritkán válnak valóra, ami főleg a gyerekkori álmokra igaz. Úgy jött, mint derült égből a villámcsapás. Igaz, évtizedekig váratott magára, de megérte a hosszú várakozást, mert hát, mégiscsak egy gyerekkori álomról van szó.

Vasárnap délelőtt lévén, hozzáláttam a vasárnapi húsleves elkészítéséhez. Amíg a húsról volt szó, addig rendben is volt minden, hanem aztán jöttek a bonyodalmak, sőt, igen nehéz akadályokba ütköztem. Ugyanis, hagymán kívül, semmilyen zöldség nem volt odahaza, valahogy minden kiment a fejemből.
– No, most légy okos Domokos! – ismételgetem magamnak, ki tudja hányadszor, de okosabb mégsem lettem tőle, hiszen az ételízesítőket is száműztem már a konyhámból réges-régen.
Akkor, hirtelen bevillant egy kép a gyerekkoromból.

Kicsi gyerek voltam még, éppen a krumplilevest kanalaztuk. Buzgón lökdöstem ki a tányéromból a krumplikockákat, majd a petrezselyem- és sárgarépa-karikákat, és csak a levét szürcsölgettem.
Előbb Apa szólt rám, hogy mi bajom van a krumplival? Aztán Anya nézett ferde szemmel felém, és azt állította, hogy a sárgarépát igenis szeretem.
Hát persze, hogy szeretem, csak nem a levesben, hanem nyersen, morgolódtam.
Már éppen az apró hagymakockákat tologattam a tányér szélére, amikor Anya megjegyezte:
– Milyen szegény asszony lesz belőled, ha nem szereted a krumplilevest?
– Igenis szeretem a krumplilevest, – mondtam akkor durcásan – és tudd meg, hogy nagyon jó szegény asszony lesz belőlem, mert ha én megnövök, olyan levest főzök, amiben nem lesz semmi!

Ezt a jelenetet nagyon sokszor elismételték a szüleim, még felnőtt koromban is emlegették, és nagyokat kacagtak rajta. És íme, most jött el az idő, hogy valóra váltsam gyermekkori álmom. Olyan levest főzök, amiben nem lesz semmi!
Kíváncsian várom, vajon a családom, hogyan értékeli az igyekezetem?

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Somolygó
· Kategória: Jegyzet
· Írta: Pacsirta
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 9
Regisztrált: 2
Kereső robot: 16
Összes: 27
Jelenlévők:
 · Alberczki László
 · gszabo


Page generated in 0.0234 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz