Navigáció


RSS: összes ·
Regény: Íjász

, 304 olvasás, lyanoka , 7 hozzászólás

Misztikum

Az íjász körbekémlelt. Ameddig a szem ellátott zöldellő búzamező vette körül, hajbókolva a szélgenerátorok által keltett légmozgásnak. Csalóka nyugalom.
Veterán harcos volt, sok ütközetet megjárt már, és tudta, hogy nemsokára az ember szabadjára engedi mindazt a pusztító dühöt, amivel a teremtői megszánták.
Övéről karcsú fémmarkolatot akasztott le, ami azonnal kilökött a két végéből egy-egy vékonyka szárat, amelyek enyhén hajlottak egymás felé. A markolat megszorítása után zöldes energianyaláb villant fel a két fémszár között, és az íjász célpont után nézett.
Agyi implantjából sugárzott üzenete rövid volt:
„Jönnek. ”
Emberi szem nem, de a bal arcának titánium ötvözetébe ültetett biomechanikus látószerve már felmérte a közeledőket. Aktivizálta könnyű energiavértjét, amely közelharcban mit sem ért, de a magneo-impulzus fegyverek távoli lövéseit jól abszolválta.
Nem fordult hátra, tudta kik jönnek. Lassú ügetéssel érkezett négy lovag a Rendből, bő vörös köpenyben, csatavértben, droid lovon. Bólintott feléjük, megadva a kötelező tiszteletet, majd újra üzent:
„Energiát! ”
A Kommunikátor vette az adást és továbbította a techno mágusnak, aki stimulálta az íjász körülötti teret. Az íjász oldalán lógó tegez megtelt sárgán ragyogó energiavesszőkkel, míg a lovagokon is felizzott a rőtfényű közelharci páncél. Az android lovakon a lovagok aktivizálták a gravitron hajtóműveket, mire azok behúzták a karcsú, szárazföldi haladásra beépített lábakat, és lebegni kezdtek. A harcosok a magasba emelkedtek lovaik hátán és elindultak hangtalan.
„Micsoda egyenlőtlen küzdelem” – morfondírozott az íjász, miközben a Kommunikátor dorgáló üzenetet küldött:
„Cenzúrázva! ”
Miközben bal kezében lazán tartotta az íjat, jobbjával a tegez felé nyúlt. Automata rendszere érzékelte a veszélyt és láthatatlan ionizációs mezőt hozott létre a kéz és a vessző között.
„Közel vannak. Hetven kilométer. Engedélyt kérek. ”
Miközben a választ várta, szeme a lovagok után kutatott, akik már lassanként csapásmérő távolságra jártak a célponttól.
„Megerősítve. ”
Nem sietett, szinte légies mozdulattal emelte meg az íjat, és a zöld energiaideg felsistergett a vessző érintése nyomán. A felszabaduló energia nyomán kissé vibrált a tér, ahogyan a megfeszített ideg az erejét átadva röpítette ki a plazmavesszőt. A távolban valami vakító lobbant.
„Visszatérhet. ”
Az íjász vállat vont. Mielőtt elindult volna, visszapillantott a túlélőkkel végző lovagok irányába. Micsoda pocséklás. Legközelebb elegen lesznek ketten is. Elvégre négyezer támadó csak négyezer. Vállat vont és a markolatot visszaakasztotta az övére és elindult a búzaszálak örvénylő áradatában…

Megjegyzés: "Ez egy regény részlete lett volna, amelyhez pár dolgot kitaláltam és "legyártottam", de sajnos az egész túlnőtt rajtam és nem tudtam mit kezdeni vele. Ezt a részletet csak érdekességnek teszem fel. "

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Misztikum
· Kategória: Regény
· Írta: lyanoka
· Jóváhagyta: Pieris

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 7
Regisztrált: 0
Kereső robot: 13
Összes: 20

Page generated in 0.0396 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz