Navigáció


RSS: összes ·
Próza: Meghökkentő történet, avagy a társkeresés viszontagságai

, 478 olvasás, Sutyi , 15 hozzászólás

Kaland

Még regényben sem szerette az ici-picit morbid történeteket sem.
De most az élet mintha valami hasonlót produkált volna vele, szinte kopírozott egy író fantáziája által kiötlött történetet.
Leginkább Roald Dahl meghökkentő meséit idézték a történtek, s nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy egy olyan nem egészen normális emberrel áll szemben, aki bűnbánatból tartja a felesége hamvait egy lámpában az íróasztalán, mint Dahl novellájának hőse, aki bosszút állva férjén, aki őt állandóan hajszolta, a férfi halála után a hamvait homokórába tetette, és kéjes mosollyal nyugtázta, hogy akkor kényszerítheti őt futásra, amikor csak kedve tartja.

Nos, ne rohanjunk ennyire előre!
Kezdjük az elején!

Régi „motoros” volt már társkeresős berkekben, és tudta, hogy a virtuális világban semmi nem az, aminek látszik.
Maga sem tudta miért ment bele a találkozóba, talán csak megsajnálta a férfit, és ígért egy mindenféle elköteleződés nélküli beszélgetést.
Amikor meglátta az úriembert a kávézó teraszához közeledve, egy pillanat alatt lehullt a lepel, vagyis lelepleződött a hamisság.
Uram bocsá’, férfi? Nos, az illető jócskán túl volt azon az életszakaszon, amikor még igazán férfinak lehet nevezni valakit, s ha mindez nem hangzana profánul, kinézete alapján inkább a vénember jelző illett rá.
Abban a pillanatban kellett volna sarkon fordulnia, de ekkorra a férfi is észrevette őt.
Egyből látszott, hogy az adatlapját jócskán kozmetikázta. 65 évesnek tüntette fel magát - a valós 85 helyett -, s ennek a kornak megfelelő fotókat tett fel, persze csakis kizárólag mellképet, amelyen nem látszott, hogy szörnyen elhízott, annyira, hogy alig vonszolta magát, s közel sem illett rá az „átlagos alkat, kora ellenére fiatalosan fitt” meghatározás.
Persze mint utólag kiderült, ezek a lódítások számítottak a legártatlanabbaknak a valósághoz képest.
Minden kellemetlen előzmény ellenére jól elbeszélgettek, mert a férfi átlagon felüli műveltséggel rendelkezett, s igazi úriemberként viselkedett.
Talán ezért fogadta el a meghívást a férfi házába, mellyel - mint később kiderült - óriási hibát vétett.
Igaz, verőfényes délelőtt volt, amikor beléptek a ház nappalijába, de már akkor érezte, hogy valami ódon, baljós fuvallat lengi be a helyiséget.

Rövidesen kiderült, hogy nem tévedett!
A hatalmas bőrkanapé körüli falakon mindenhol valaha élt emberek portréi meredtek rá, elsősorban a hajdani feleségé, aki öngyilkos lett, bár még mielőtt az önkezűség kiderült volna, a rendőrség a férjet gyanúsította, aki legalább egy fél órán keresztül ecsetelte neki, hogy milyen lelkiismeret furdalása van amiatt, hogy nem bánt túl jól a feleségével.
Úgy tűnt, annyira elnyerte a férfi bizalmát, hogy még azt is elmesélte, hogy megbánásképpen a felesége hamvait tartalmazó urnából egy lámpaaljat csináltatott, amelyen a lámpaernyőt körbe-körbe a felesége fényképei díszítik.
Nos, itt szakadt el a cérna, mert bár mosolygott - legalább is görcsösen igyekezett -, és próbált úrinőként viselkedni, az agya lázasan kattogott, kutatta a menekülés lehetőségét, miközben a férfi a hatalmas nappali bőrkanapéján egyre közelebb csúszott hozzá.
Ugyan szóba sem hozták egyszer sem, hogy bármiféle intimitás lehet közöttük, most mégis, úgy érezte, mintha a férfi összes rég eltemetett tesztoszteronjai megelevenednének, s csatába lendülnének az ő egyre inkább lankadó ösztrogénjai ellenében.

...s ekkor minden erejét összeszedve, félresöpörte a férfit, átugrott az akadályként elé rakott lábain, s kirohant a házból.
Ugrás közben valami kábelfélébe akadt a cipője, s már csak biztonságos távolból hallotta a csörömpölést.

Ki tudja? Talán kiszabadultak a feleség hamvai?


Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Kaland
· Kategória: Próza
· Írta: Sutyi
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 14
Regisztrált: 1
Kereső robot: 16
Összes: 31
Jelenlévők:
 · TJanek


Page generated in 0.0382 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz