Navigáció


RSS: összes ·




Blog: A céges-partyk margójára

, 92 olvasás, efmint , 0 hozzászólás

Elmélkedés

Na igen, ez egy érzékeny topic és a másnapok mindig maguk alá temetik a kínos emlékeket. Sokunk szerint sajnos nem eléggé.

Hol máshol fordulhat elő, hogy a délelőtt még tip-top asszisztens kisasszony - a kitartás és a lelkiismeretesség szinonimája - hat órával később már a swinger klubos élményeiről sztorizgat.
Az ember meg csak bámul ki a fejéből, lehajt még pár pohár sört, ráküld némi töményet és csak jegyzeteli fejben a szaftos sztorikat.

Általában a legkiválóbb dolgozók tolják a legkomolyabban.

De ne térjünk el a tárgytól:
szóval, ha a céges csapatépítők és készségfejlesztő foglalkozások a mennyország, ahol a férfiak sármos munkamorál öltönyökben, a hölgyek pedig elhivatottság kiskosztümökben tetszelegnek, akkor biztos, hogy a céges-partykra a pokol allegóriájaként kell tekintenünk. A pokolban pedig nincsenek elegáns ruhák csak a puritán erkölcstelenség-szövet. Ott előbb - utóbb mindenki kendőzetlenül tolja be meztelen őszinteségepilepszia-rohamát a másik pofájába vagy ne adj’ Isten farpofájába.

Születésnap, karácsony vagy csak egy kolléga búcsúztatása? Ez tulajdonképpen mindegy is, ami száz százalék, hogy valakinek vagy valakiknek másnap nagyon fog fájni. De az is lehet, hogy bizonyos szempontból mindenkinek. A legtöbben másnap csipa helyett megbánás törmelékekkel ébrednek a szemükben, s miközben próbálják visszapörgetni az előző estét, az alábbi kérdések biztos, hogy végigcikáznak a fogaskerekeken két hányinger-szonett között:

 - Vajon mi a picsát mondtam a főnökről? Mondtam-e hogy a kurva édesanyját annak a hatalommániás fogyatékos idegbeteg majomnak?
 - Tán nem elküldtem valamelyik kedves kollégát vagy kolléganőt a halál faszára?
 - Ugye nem másztam rá senkire? És itt nemtől függően rögtön kétfelé is ágazik a gondolatmenet.
       a, Urak: Vajon a farkamat szorosan a gatyámban tartottam–e? Dörzsöltem-e tabunak számító felettes vagy/és beosztott tomporához?
       b, Úrhölgyek: Vajon melleimet érintették e tiltott férfi ajkak? Térdeltem-e koszos illemhelyek ritkán fertőtlenített padlóin hányinger és erotika között egyensúlyozva?

És a többi.

Az emberben lakó állatot nem kiűzni kell, hanem szisztematikusan, precízen nevelgetni. Legalább is tartják ezt azok, akik ANTON SZANDOR LAVEY filozófiáját követik. Komoly kutatásmódszertannal végzett terepmunkáim során, melyek természetesen csak a megfigyelésen alapultak, arra a következtetésre jutottam, hogy ezek a céges happeningek tulajdonképpen a gyakorlati leképzései az ókori Rómának. Elsősorban olyanok, mint gladiátorjátékok: irányított gyűlölet amit manapság nem vér és a halál síkosít, hanem frusztráltság, testnedvek és az alkohol. Legutóbbi pedig orvosi precizitással dolgozik és csinál utat az első kettőnek.
A középkategóriás munkaszentek úgy buknak el, mint Szent Péter a keresztre feszítés előtt. Háromszor tagadják meg az erkölcsöt mielőtt kecsesen a WC-csészére borulnak. A másnapi megbánás után pedig harmadnapra mindenki feltámad. Megy tovább minden mintha misem történt volna.
Mindenki hallgat mindenről, ez a titkos ki nem mondott deal. Ami a céges partykon történik, az ott is marad, aki pedig köpni próbál, annak a halállal van raportja, mert:

a munkatársakban és beosztottakban lakó állatot nem kiűzni kell vagy elnyomni, hanem szépen következetesen építgetni, terelgetni.
Így épül a jövő! Így épül a XXI. század!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Blog
· Írta: efmint
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 308
Regisztrált: 0
Kereső robot: 22
Összes: 330

Page generated in 0.2811 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz