Navigáció


RSS: összes ·




Jegyzet: A skála

, 403 olvasás, nagytamás , 3 hozzászólás

Elmélkedés

Messziről kell indítani a témát, hogy egy átfogó képet kapjunk, hogy messziről mindenre rálássunk. Nagyon egyszerű amit írok a spiritualizmusnak, materalista alapon kell nyugodni. Milyen érdekes ugye? Sokan úgy gondolják, hogy ez a kettő fogalom kizárja egymást, pedig nem. Gondoljunk csak bele a minden napjainkban, minden területen- lehet ez gyerek nevelés, munkahely bármi- fel kell magunkat hozni a tőlünk telhető maximumra. Kezdjük érteni? Nincsenek leszakadó részek, legalábbis erre törekszünk, egy egészséges magából a maximumot kihozni óhajtó emberekké kell válnunk, akinek megfelelő technikái vannak az élet nehézségeinek a legyőzésére, ill ezekhez megfelelően áll hozzá. Úgy látja, hogy a nehézségeket le kell győzni, nem szabad kerülő, vagy tévúton kikerülni őket. Mert akkor ott marad a probléma. Most nagyon általánosan konkrétumok nélkül leírtam, a helyes életvezetést, tanácsok nélkül.

Erről a szintről lehet feljebb lépni, ha már a személyiségünk kiforrt, érett, megérett a feljebb lépésre.
Ismerkedjünk meg egy szóval. integrál. Magyarul egyesít. A tudásra van nekünk szükségünk az ősi védikus iratoktól kezdve napjaink pszichiátriai kutatásainak eredményére is. Nem utasítjuk el a sok helyről jövő tudást! hanem kifejezetten keressük a tudást, minél több helyről, ez segít bennünket, ( és enélkül nem is lehetne) személyiségünket felhozni a maximumra. Ugye milyen jó? És milyen egyszerű! Sokan ezt csinálják csak nem fogalmazzák meg úgy ahogy én most. Tudást. tudás, tudás mint egy szivacs magunkba kel szívni.
Mi van ha egyik tudás ellent mondd a másiknak, talán jobb ha a tudás szó helyet most a tanítást használom. Mi van ha egyik tanítás ellent mondd a másik tanításnak? Nyugodjunk meg, semmi baj nincs. Mert nekünk folyamatosan meg kell újulnunk, ahogy a természet is megújul minden tavasszal.
Nem szabad leragadnunk egy tanításnál sem, hanem újabb és újabb tanításokat kell integrálnunk, egyesítenünk magunkba. Hiteles forrásból! Aki tud középkori latint olvasni előnyben van. aki csak fordítást olvass már gond lehet, mert minden fordítás értelmezés is egyben. És félre is lehet értelmezni, és félre is értelmezik jó páran a saját nettes oldaluk javára a tanításokat. Közösség azonban segít, nekem is ajánlottak remek jó hiteles forrásokat és én is találtam és mutattam másoknak.

Szerintem az integrált pszichológiánál nincs jobb. Mert józan paraszti ésszel lássuk be, hogy - ahogy az iskolában is volt- különböző tantárgyakat tanultunk és azokból kaptunk egy átfogó képet.

De miért írtam le többször is, hogy integrált pszichológia, mikor ennél kifejezőbben is írhatnák, Nos azért írtam le, hogy akit érdekel üsse be a keresőbe ezt a kifejezést és tanulja, gondolja tovább amit én ide írtam

A skála címet adtam a jegyzetemnek, Skála alatt nem az áruházat értem, hanem a táblázatunkat amin a tízes szintre kívánunk jutni. Ha a fentebb leírt módon a személyiségünk már kiforrt ez az ötös szint. Nem kell megijedni ezektől a számozásoktól, ezek a szintek, hogy ötös szint, tízes szint, csak azért vannak mert jól kifejezik, jól belehet velük mutatni, hogy honnan - hova tartunk. De akait zavar az a táblázatba foglalás, ő bátran elfelejtheti, hogy ötös vagy tízes szint.

kik írták a táblázatot? Nos olyan emberek akik magunkba szívták a sok tudást, integrálták az ősi tudást a maival- ősi tudás alatt értem pl a sámánok, vagy az észak Amerikai indiánok tudását.

Legközelebb a hatos szinttel folytatom ahol már megjelenek a paranormális készségek. Ugye izgalmas? Még izgalmasabb, hogy ez te vagy. Igen te aki ezt olvasod. Saját magad kell felfedezni. De ahhoz, hogy felfedezd magad, kiforrt, értett személyiségnek kell lenned, aki nem dől be a sok nettes csodaváró linknek stb.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Jegyzet
· Írta: nagytamás
· Jóváhagyta: Aimee

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 317
Regisztrált: 1
Kereső robot: 30
Összes: 348
Jelenlévők:
 · oprae


Page generated in 0.3148 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz