Navigáció


RSS: összes ·




Blog: Hulló Csillag 4. - Nevében a végzete

, 117 olvasás, Jade_Sarkany , 2 hozzászólás

Elmélkedés

„Szeretlek, úgy, ahogyan vagy. Te vagy az én IMÉM. " Mindig ezt mondogatta. És csak remélem, hogy el tudjátok képzelni, milyen mély kapcsolat volt kettőnk között. Nem tagadom, könnybe lábad a szemem, mikor ezekre a dolgokra, emlékekre gondolok, de azért most már lassan megy a szép emlékekre összpontosítani, hogy meg tudjam magamnak, magamban őrizni a gyönyörűségét.
IME. Ezt a nevet adta nekem. Tudni kell, hogy rengeteg nevet kaptam az életben és választottam is párat az írás elején. Vannak, akik emlékeznek még rá, hogyan is hívtak réges-régen. Fülöp- Fülöp Atya- Kaka Matyi. A vezetéknevem alapján. Filep apostol, azaz mi Fülöp –ként ismerjük, szóval utána kaptam a nevem Jóapámtól. Az eredeti Philipposz első fordítása a családnevem. Apám úgy látta jónak, hogy gyermekeinek ősi magyar neveket adjon keresztnévként. Mondjuk, sikeresen germán eredetű neveket kaptunk így, de legalább nem Eszmeralda lett a húgom, hanem Ildikó. Öcsém Tibor, én pedig Imre lettem. Aztán jött a munkahelyemen a Szegál. Uram atyám! Ezt hogy utálom! És persze, ugrottam rá, és ez tetszett az embereknek. Mint ahogyan meggyőződésem, hogy az érzékeny reakcióim mások problémáira, a szélsőséges őszinteségem is belopja magát az emberek szívébe. Pozitívan, vagy negatívan, de mindig megérintem az embereket.
IME. Így hívott. Az Ő IMÉJE voltam. Aztán voltak saját magamnak választott álnevek. Ebből egy maradt meg. A JadeSárkány. Először ezt egy társkereső oldalon használtam, pont ott, ahol Mártira leltem. A Jade mélyzöld, szürke vagy fehér erezetű féldrágakő. A kínai mitológiában a termékenység szimbóluma. A sárkány pedig csak nekünk, európai népeknek a gonosz szimbóluma. Keleten a gazdagság, a bölcsesség és a biztonság jelképe. Nem is beszélvén arról, hogy nagyapám, apám és én magam is a Sárkány évében születtünk. Szóval a névválasztás csak félig volt tudatos, de teljesen találó. Akik ezen a néven ismertek meg, azok tudják, miért.
IME. Fiatal koromban, mint ahogyan legtöbbünknél kialakul egy aláírás-minta. Ez ugye az emberi elme trükkje, hogy hogyan tudjuk a lehető leggyorsabban leírni a saját nevünket. Én megvallom, ocsmány írásképpel rendelkezem, olyannyira, hogy már mikor papírra vetem nagy néha soraim, akkor is nyomtatott betűket használok, mert a folyamatos írásképem talán én magam sem tudnám visszaolvasni. Az aláírásom viszont folyamatos. Sosem látta, ha látta is, nemigen tudta elolvasni, mégis valahogy ráérzett egy dologra. AZ R betű annyira elmosódik, hogy nem is látni. Aki tudja a nevem látja, látni véli. De nincs ott. Cirka húsz esztendeje írom alá így a nevem. Mártit kilenc éve ismertem meg. Mégis az Ő IMÉJE voltam. És én erre mindig azt feleltem: „Csak neked van az egész világon IMÉD. ”

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Blog
· Írta: Jade_Sarkany
· Jóváhagyta: Syringa

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 207
Regisztrált: 1
Kereső robot: 26
Összes: 234
Jelenlévők:
 · Sutyi


Page generated in 0.4597 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz