Navigáció


RSS: összes ·
Novella: Múlt idő, avagy pókok

, 151 olvasás, Dóka Gergely , 1 hozzászólás

Elmélkedés

Hűvös őszi reggel volt. A nyár már legyőzetett, de az új uralkodó, a tél még nem érkezett meg. A szentimentális, öreg ég egyszer lágy könnyeivel áztatta a hideg földet, másszor szolidan mosolygott a tájra. Talán ő se tudta mit csináljon: szomorú legyen látva az elmúlást, vagy próbáljon derűs maradni és megtalálni a szépet a jelenben.
Nem sokat észleltem a külső eseményekből, csak feküdtem az ágyon és nézelődtem. Nézelődtem? Mindössze a fehérre meszelt plafont szemlélhettem volna, ha nyitva tartom szemeimet. De lecsukódott szemhéjaim alatt semmit sem néztem, mégis mindent láttam. Színes, idilli képek jelentek meg előttem a múltból, szertefoszlott emlékek, elfelejtett szavak, eltűnt emberek...
A következő pillanatban egy hálóját szövő pókra figyeltem fel a sarokban. Óriási volt, szinte kisgyermek nagyságú. Potroha páncélként ragyogott, lábai akár a hernyótalpak, de a leginkább a feje tündöklött, miközben céltudatosan belevetette magát a munkájába.
Sokáig csodáltam volna a titokzatos lény méltóságteljes alakját, de furcsa hang vonta el figyelmem. Az óra ketyegett a falon. Miután felemelkedtem, megdöbbenve vettem tudomásul, hogy nem működik. A másodpercmutató ugyan megpróbált elindulni, de minduntalan visszazuhant az indulópontra. Egy helyben topogott, ez adta a kattogó hangot.
E rövid intermezzo után újra a sarok felé fordultam, és a pókomat kerestem. Eltűnt, csupán egy fénysugár világított be az ablakon...

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Novella
· Írta: Dóka Gergely
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 43
Regisztrált: 7
Kereső robot: 55
Összes: 105
Jelenlévők:
 · Aniko
 · Demonkos
 · gazzo
 · Kankalin
 · Menda
 · soksokk
 · SunVice


Page generated in 0.0557 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz