Navigáció


RSS: összes ·




Jegyzet: A bölcs aki titkon lakozik

, 483 olvasás, andrisko , 0 hozzászólás

Gondolat

Az életre nem lehet azt mondani, hogy jó vagy rossz!... az élet olyan amilyen! És nem lehet illetni ilyen szavakkal!... A legközelebbi szó ami képes megközelíteni az a Misztérium. Az élet egy titok! Isten titka! A te titkod és az enyém!...

Gyermekem kérlek légy figyelmes: látnod kell az apró kis rezdüléseket melyeket nem sokan ismernek! Fel kell figyelned az apró kis részletekre is, és ez nagyon fontos ahhoz, hogy kivalló emberré válhass! És kiváló embernek lenni nem pusztán együgyű dolog! Kivallónak lenni a csúcs, ahonnan mindent belátni! És neked ott a helyed!

A sorsok akarva, akaratlanul összeszövődnek. Nem mindig ti vagytok a felelősek ezért; de végső soron ez sem teljesen igaz, hisz nélkületek semmi sincs, ha értitek mire célzok ha ha!... A dolgok egy fensőbb erő akaratából jönnek létre, melyhez fokozatosan közelednetek kell, ha az igaz ismeretre szomjaztok. Ti szerves részei vagytok ennek az akaratnak: eleven okai.

Kopogok a fogászati rendelő ajtaján. Valaki kiszól:
- Ki az?!...
Benyitok és válaszolok:
- Hm... hát ez igazán jó kérdés!...

Kívánni nagyon sok mindent lehet. De ez még nem elég ahhoz, hogy meg is kaphasd a kívánt dolgot. Ahhoz kell egy '' + ''; és itt jön a jó öreg sláger, az: ''ennyit a matekról mára!... ''.

Semmi sem megközelíthetetlen!... Hogyha azt hiszed, hogy még is: tévedsz! De légy óvatos, mert a hit a leghatalmasabb erők egyike, és könnyen valóra vallhat...!

Meglehetősen sok szerelmem volt!... és mondhatom: mind igazi! De mind közül ő a legigazibb, ki igazán résszemmé vált.

... ez egy olyan dolog mint amikor az ember kiruccan egyet bulizni: a Pubban minden triplája mint az önkiben! De vállaljuk; mert az eksztázis megéri!... hát kb. így vagyok veled: sokat érsz nekem; nagyon sokat!...

Isten azért teremtett embert, hogy rájöhessen: ő maga sem tehet meg mindent.

Miért akarjátok megölni a gyerekeiteket?! Miért akarjátok halottá tenni őket?! Ha, ti vesztesek vagytok, az még nem jelenti azt, hogy ő nekik is azzá kell válniuk!... Inkább öleljétek magatokhoz és szeressétek oly nagyon ahogy csak lehet; hisz nem tudhatjátok mikor jön el a búcsú pillanata.

A hit nagyon erős. A hit erősebb a valóságnál! Légy óvatos!

Hiányzol... és ez jóval több mint a cigaretta utáni vágyakozás, ha az ember éppen leszokó félben van... Igen, az ember hozzászokik dolgokhoz, melyek hozzánőnek lassan, akkor is ha az a dolog rossz; ilyen pl. a cigaretta, vagy az alkohol is... mennyire hiányzik esetenként... pedig tisztában vagyunk gyilkoló, és mérgező tulajdonságaival...

Ha visszaszeretnél kerülni otthonodba, akkor fokozatosan el kell válnod attól ami igaz valódhoz méltatlan. Meg kell válnod a szennytől és a piszoktól, - és itt nem sárról vagy egyéb külső szennyeződésekről van szó, hanem amik a lélekben és az elmében gyökereznek és élnek - le kell vetned minden túlélt jelmezt!...

Nem tudok rendet tenni a világban, sem magam körül, ellenben magamban igen!
De mivel, hogy ez a világ nem is erről szól, - és a képek melyeket gerjeszt csalókák és megtévesztik az embert - vigyázok: ne okozzon túl nagy gondot, és csalódást...!
Jól hallgass meg ifjú és vén!...
Ez a világ nem az otthonom!

Mondhat bárki, bármit. A lényeg, hogy te mit érzel, és mi az, amit mélyen belül gondolsz magadról. Higgyétek el csak az évek során jöttem rá, hogy egy csomó pszichopata és idegbeteg tanárral volt dolgom a középiskolás éveim során és még azelőtt is... Felnéztünk rájuk, és rettegtünk tőlük! De; az idők során letisztultak a dolgok: egy halom pszichopatával volt dolgunk... Valószínűleg ők sem teljesen hibásak ebben, hisz az ők tanáraik is pszichopaták lehettek... Persze tisztelet a kivétel. Mindig vannak kivételek!... Szóval bízzál magadban! Hisz belőled lehet az elkövetkezendők nagy tudósa, művésze, zenésze, költője, matematikusa, fizikusa, festője, orvosa, és tudom is én... bármi!... Csak tartsd az irányt! Én veled vagyok, és nagyon szeretném, hogy elérd az álmaidat! És biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog, ha megteszed a kellő lépéseket és, ha mindezek alatt bízol is magadban! Veled vagyok!

... megjegyezném újra és újra: ha nem akarsz egy érzelmi fogyatékos gyereket, akit majd bárki eltiporhat, vagy akin bárki keresztül léphet, akkor mérlegeld alaposan a nevelését! Ez nagyon fontos! Ez fontosabb mint gondolnád!

... ne hidd, hogy elmenekülhetsz a valóságtól, hisz ő az árnyékod: bármerre is mennél a nyomodban lépked. Nem juthatsz messzire... nézz szembe vele!

Igen, legyenek titkaid, mert azok szükségesek. Mit kezdhet a másik egy titok nélküli emberrel?!

Ó, Krisztus hol van az Ember?! A nagy és szeplőtelen szellem?!

Nem én látlak el szépséggel, hanem az Isten: szép versekkel, lírával, mesékkel, történetekkel... Isten az aki láthatóvá válik ilyenkor bennünk...

Legyetek óvatosak!... Az élet érzékeny akár egy virág. Gondozni kell. Hanem elhervad. Nagyon gazdaggá tehetitek egymás életét. De nagyon szegénnyé is. Sőt el is pusztíthatjátok. És az élet az pótolhatatlan, - és épp ezért - megfizethetetlen érték.

Azt mondom: A vezető a legerősebb! Ő egy igazi kapitány! Rá támaszkodik az egész fedélzet legénysége! Ő dolgozik a legkeményebben! Érzi a felelősség súlyát!
Nem keres kibúvókat, lustaság meg nem környékezheti! Ilyen egy igaz vezető! Na most, ha főnökötök személyében nem lelitek fel a kapitány jellemvonásait, akkor minden bizonnyal az nem egy Igaz vezető, csak egy hazudozó naplopó csaló!!!

Igen látom. Tudom, hogy igazságtalanság ért téged. De ez nem ok arra hogy te is igazságtalanná válj! Ha mégis: elbuksz. Biztos lehetsz abban, hogy legyőztek. És nem ez lenne egy Ember sorsa!

Létezik sötétség és létezik fény! De mondom Én: nincs nagyobb dolog a lélek világosságánál!

Figyeljünk oda egymásra. Az élőlények mindenféle faja és típusa érző lény. Szavainkkal életet lehelünk egymásba, - hasonlóan ahhoz ahogy maga Isten is tette mikor megteremtette az első embertípusokat. - de akár ki is onthatunk életeket! És, vajon mi lenne fontosabb és értékesebb az életnél?!...

... ne hidd, hogy akár egyetlen ember is meg tud érteni téged! Nagyot fogsz csalódni, ha úgy gondolod, hogy talán mégis! Nagyon nagyot! ... Önmagadat kell, hogy megértsd; hisz magadon kívül senki nem képes erre!...

Ha az igazságot keresed, akkor nem csak a magad igazát kell kutatnod, hanem a másikét is. Így találsz rá az igazságra!

Szenteltessék meg minden ember!
Emeltessék fel a legmagasabb egekig minden lény!
Szűnjön meg minden gyász és közöny!
Töröltessék el minden könny!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Jegyzet
· Írta: andrisko
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 326
Regisztrált: 0
Kereső robot: 23
Összes: 349

Page generated in 0.4719 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz