Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Vegyesvágott gondolatok

, 224 olvasás, messzerepulo , 0 hozzászólás

Abszurd

Kavarog bennem a változás egy formája. Ez még nem maga a változás, hanem a változás igénye. Ez egy előbbi állapot. Mégis egybetartozik vele. Ahogy az első lépcsőfok a lépcsővel.

Axióma: megmenteni nem lehet. Senkit. Ez így van kódolva a világegyetemben. Ezért kell tudni nagyon segíteni. Mert megmenteni úgysem tudom, akkor segítek, de jól segítek. A rossz segítség károsabb, mintha nem tennék semmit.

A művészet mindig erő. Sőt, erőszakos. Semmiben nem különbözik, ha egy koncerten százak üvöltik egyszer, hogy "fuck", vagy egy nagyon kiöltözős komolyzenei koncerten a hegedűs jó keményen meghúzza a vonót. A zene (mint minden művészet) a bennünk létrejövő súrlódásokból születik. Nincs boldog művészet. Mert ha egy boldog művészeti alkotás nem a szomorú dolgok ellentettjét képviseli, ha nem hasonlít az öröm a szenvedéshez, akkor az termék, nem alkotás.

Ez a leghidegebb tél. Az oltalom hiánya belső hideg. Előfordul, hogy pulcsiban ülök a felfűtött szobában. A meztelen derekak, amiket nem simít végig az ujjam, az másik öt ujj, ami egybeér az enyémmel, megfagyaszt belülről. Érzéketlen, szúrós leszek. Megöli az empátiát, és sértődöttséget tesz a helyére. Hideg van, nagyon hideg.

Az élet nem akar semmit tőled. Nincsenek elvárásai veled szemben. Az életet megkaptad, bár kérés nélkül, de ajándékba. A szorongás abból fakad, ha elhisszük, hogy az élet elvár tőlünk valamit. Csak annyit vár el, hogy éljük. A hogyan teljesen ránk van bízva.

Az ócskapiacon megláttam egy használt, kék női magassarkút, és rájöttem, hogy nem tudom, mi az a szerelem.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Abszurd
· Kategória: Ez+az
· Írta: messzerepulo
· Jóváhagyta: Árki Zsuzsanna

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 323
Regisztrált: 0
Kereső robot: 23
Összes: 346

Page generated in 0.4166 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz