Navigáció


RSS: összes ·




Regény: A keringők éjszakája 25. fejezet

, 205 olvasás, larissza , 0 hozzászólás

Szerelem

A top5 titka

Egyáltalán nem volt számára lényeges, ki is a top 5, 4, 3, 2., Jessica elolvasta a listát. De az első helyen lévő férfit Tom sem ismeri, még soha nem hallott róla. Ráadásul az elsőnek joga van arra, hogy a nevét is eltitkolja, így csak annyi volt a papírra írva, hogy Király. A nő mindenképp meg akarta tudni, ki is az. Már két oka volt, hogy felugorjon az ötödik helyre, a másik az volt, hogy ő kerüljön a titokzatos alak helyére, mint királynő.
A top6 ember, már feljárt a másik pályára, amit Tom mutatott meg, hol is van. Igen, itt valóban csak 6 ember versenyzett, amatőröket nem engedtek be, csak a hatodikat. Itt is voltak nézők is, de a 6 autón kívül másik nem tartózkodhatott ott, tehát a kocsiban lehetett csak behozni, akit szerettek volna. Tom csak a kapuig kísérhette Jessicát, ott el is búcsúztak, aztán megmondta, hogy vigyázzon magára, mert itt nem tudja figyelni. Jó tanácsokkal együtt a bejárathoz hajtott a friss top6-os.
- Jó estét, én az új top6 vagyok – mondta a biztonsági embereknek.
- Szia, mi pedig itt ügyelünk a rendre és tisztaságra. Személyit, jogsit kérünk és bizonyítsd, hogy te vagy a top6-os! – keménykedett a pasi.
- Itt van minden irat és a friss toplista kimutatás.
- A kocsidat is megnézzük, ha be akarsz jönni.
- Rendben – egyezett bele.
- Jó estét uraim, C. R. Y. vagyok – köszönt nekik a kocsi – Bocsáss meg Gazdám, de érzékeltem, hogy itt csak intelligens gépkocsik vannak. Merészkedtem bemutatkozni.
- Egy ilyen intelligens kocsi tiszta és szabályos. Honnan van?
- A Ride vállalat készített engem 14 évvel ezelőtt. Az adataim titkosak - a 2 pasas fintorgott és kérdőn néztek egymásra, de a titkosított adatokat nekik sem volt joguk megtekinteni.
- Bemehettek.
- Köszönjük – mondta, majd suttogva folytatta – CRY, jól hallottam? Csak intelligens kocsik?
- Igen, de nagyon furcsa jeleket adnak. Nem a Ride készítette ezeket.
- Kiderítjük.
Be is gurult a pálya mellé, fura módon nem egy, hanem két szabad hely volt a parkolóban, csak 4 autó állt ott. A top1 feliratú helyen nem állt senki. - Hát hiába jöttem - mondta ki halkan - Nem, gyakorolni igenis kell! - Fogta hát kesztyűjét és sisakját, kiszállt az autóból. Mindenki ledöbbent azon, hogy egy nő szállt ki. Felkötött haj, magasabb bokacsizma, bőrruha.
- Mit néznek, uraim? – szólalt meg hidegen – Nem láttatok még sérülést? Ti már biztosan szenvedtetek balesetet.
- Semmit nem néztünk szépségem, igen, volt már pár ilyen az életünkben. – szólalt meg egy srác.
- Nem kell nekem tenni a szépet, amúgy kösz. A top6 vagyok, Jessica Heartbroken. Azért jöttem, hogy én legyek a királynő – a többiek felnevettek. – Mi a baj ezzel?
- Én a top5 vagyok, James, ezért én fogadtalak téged. Jó lenne megismerkedni előbb szivi – mondta, majd rátette kezét Lili combjára, aki rácsapott egyet.
- Mégis mit képzelsz magadról? Azonnal állj ki ellenem ahelyett, hogy itt próbálsz flörtölgetni! – James látta, hogy nem viccel és, hogy nagyon komolyan veszi a dolgot.
- Lehet próbálkozni cica! – keményített be ő is – Hát jöjjön az autóm! – CRY és a top5 kocsija elindultak feléjük. – Neked is intelligens kocsid van? – csodálkozott. – Honnan?
- Ahhoz neked semmi közöd. Talán, ha kedvesebben fogadtál volna. Azt hittem, ezen a pályán jobb a modora a versenyzőknek.
Beálltak egymás mellé, ahogy kell. 3… 2… 1…. START! Habár ez egy modern világ, itt még mindig szóval és kézzel indítják a futamokat, ezt a király rendelte el. Még a lámpákat is leszereltette. CRY mindent elkövetett, hogy segítsen a gazdájának. Új funkcióit is sokat használta. De hiába. James, jóval előbb ért célba.
- Ennyit rólad kislány! Hiába van intelligens autód, túl régi a mieinkhez képest. Ez kívülről is látszik rajta.
- Én ugyan nem adom fel, ezek után sem! Visszajövök egy hét múlva. Addig nem adom a helyem senkinek. Meglásd, meg foglak verni! – Mondta, majd visszaszállt a kocsiba, s elhajtott.
Felautózott oda, ahol Wolf elvette ártatlanságát, tőle akart tanácsot kérni. Kiszállt a szikla szélén, és felfeküdt a motorháztetőre. Feje alá tette kezeit, sóhajtott egy nagyot, és beszélni kezdett.
- Nagyon hiányzol! - könnyezett - Wolf, Kedvesem, mit tegyek? - csuklott el a hangja, de nyelt egy nagyot, és folytatta - Túl erős a top5. CRY nagyon is jó kocsi, de már nem elég oda sem. Te mit tennél a helyemben? Addig versenyeznél és javíttatnád Tear-t, amíg meg nem csinálod, ezt tudom. De a kocsimmal van a baj, nem velem, a lelkemmel megverem őket. Akkor mit tanácsolnál nekem, Szerelmem? És mitől ilyen gyorsak? Honnan van az autójuk, ha nem a Ride-tól? – még 10 percen keresztül feküdt, járatta az agyát, majd felugrott – Megvan!
Lora nem habozott, azonnal fel akarta keresni a Ride vállalatot. Persze, ha még egyáltalán létezik és, ha létezik is, ott van-e, ahol akkor volt. Meg akarta kockáztatni, lesz, ami lesz.
Megtalálta, még ott volt, ahol eddig, de most a főbejáraton kellett kopogtatnia, nem Wolf vitte be a hátsó bejáraton. Megállt a kapunál, csengetett.
- Jó estét, kit keres éjjel 2-kor hölgyem?
- Már ennyi az idő? A Professzort keresem, akit valaha Dr. Moondance-nek hívtak.
- Bent van, de ki maga? - kérdezte egyre mogorvábban.
- Jessica Heart vagyok, - de mielőtt folytatta volna,
- Nem ismerjük, nincs időpontja sem, tűnjön el! – és letette a telefont.
Jessica hiába csengetett tovább, már nem válaszoltak neki.
- Tom! – kiáltott, mikor hazaért – Tom!
- Tessék Lili! - kiabált vissza.
- Merre vagy?
- Várj, felöltözöm, épp fürödtem! – megjelent egy percen belül, látta, hogy sírt – valami baj van? - ölelte át hirtelen.
- Igen. Nem nyertem semmit, még tapasztalatot sem. Te nem tudod, milyenek azok a kocsik. Aláírtam a titoktartási szerződést, és megszegem, ha most bármit is elárulok arról, mit láttam.
- Liliom, bennem megbízhatsz, nem fog kiszivárogni semmi.
- Az életemet kockáztatom, de akkor is el kell mondanom. Mind intelligens kocsi, és egyiket sem a Ride csinálta. Legalább is azok közül, amelyikek ott voltak, ugyanis a top1, azaz a Király, nem volt ott.
- Ha nem a Ride, akkor ki?
- Fogalmam sincs. Fel akartam keresni a Ride vállalatot, hátha tud nekem információval szolgálni a prof. Leparkoltam, előre mentem a főbejárathoz, kopogtam. De amint bemutatkoztam, annyit mondtak, hogy nem ismernek és rám csapták a telefont.
- Igen, ők megbízható embereket engednek be, ezt gondolhattad volna. A te nevedet még csak nem is hallhatták, de CRY-t ők építették leányzó! Eszedbe juthatott volna megmutatni őt.
- De nem jönnek rá, hogy én Lora Heat vagyok?
- Drágám, én úgy javíttattam meg őt, hogy emlékül megőrzöm. Te meghaltál számukra, én pedig akármikor odaadhattam a kocsit bárkinek. Ha megmutatod az autót, azt hiszik majd, hogy én küldtelek. Be fognak engedni. De most aludd ki magad, és menj vissza reggel! Az éjjeli őr bizonyára nem szokott örülni a hívatlan vendégeknek. - mosolygott.
- Tom, te vagy a megmentőm – mondta, majd megölelte, és felfutott aludni.
Másnap reggel a Ride főbejáratánál Liliom újra csengetett, szerencsére nem ugyanaz az őr volt szolgálatban.
- Jó reggelt, a Professzort keresem, Dr. Moondance-t..
- Már rég nem ezt a nevet használja, nehogy így merje szólítani, ha esetleg beengedem hozzá. Ön kicsoda?
- Bemutatkozom, ha utána megnézi az autómat - jelentette ki határozottan.
- Nem halok bele. Na, mondja meg a nevét, hölgyem!
- Jessica Heart vagyok és a kocsim, C. R. Y.
- Ismerős a név, megnézem. – az őr kisétált a kapuhoz, és ledöbbent – Hisz őt mi csináltuk, hogy került önhöz Lora Heat kocsija?
- Tom Heat, a bátyja küldött ide, hogy feljavítsák, a kocsi az enyém, megvettem tőle. Beenged a professzorhoz?
- Szerintem menjen rögtön hátul, mert C. R. Y. kell ahhoz, hogy ne csukja ki a Professzor a műhelyből – nevetett.
Hátra is ment a hátsó kapuhoz, ahol csengetés nélkül nyitották az ajtót, és bejutott a laborba Cry-jal együtt.
- Ismerős autó, Tom, te jöttél el hozzánk? – kérdezte a prof., majd Lili kiszállt, és meglátta az öreg, ősz hajú Moondance-et.
- Ki maga? - hökkent meg.
- Ne ijedjen meg, Tom küldött, hogy csinálja meg Cry-t. Ő az én kocsim. És nézze meg a mai listát, a top 6 vagyok. – Moondance meg is nézte.
- Heart kisasszony? Örvendek. Mi baja van az én Cry-omnak, hogy Tom nem tudja megszerelni?
- Nem elég jó a top5-be, nem tudta Tom sem, ők milyen autókkal járnak. Gondoltam, talán ön…
- Ne folytassa! Top6 lett a kisasszony pár hét alatt? Ez olyasmi eredmény, ami felett nem lehet csak úgy szemet hunyni! Lépjen be hozzánk, és én megcsinálom az autóját.
- Kötelező belépnem, Professzor úr? És nem fejeztem be a mondatom. Talán tud nekem információval szolgálni a többi intelligens autóval kapcsolatban.
- Ön is ellenkezne, mint Lora Heat annak idején? Miért nem kedvelnek minket a nők? Nem értem - mondta teljesen nyugodt hangon.
- Nos, csak szabad akarok lenni, nem akarom, hogy bárki is irányítson! - válaszolta határozottan Jessica.
- Lora Heat szavaival érvel a hölgy? Bámulatos, mennyire hasonlítanak. Hogy hiányzik az a lány! - érzékenyült el Moondance.
- Elnézést professzor, de van itt rajtunk kívül valaki? Nagyon bizalmas dolgot kell magának mondanom - suttogott Jess.
- Most épp nincs még itt senki. Mondja bátran! - biztatta.
- Drága, Dr. Moondance – mondta ki hangosan.
- Honnan tudja a régi nevem? - kérdezte a nőt, de mielőtt az válaszolt volna, már tudta a választ – Lora Heat! - sírta el magát, és szorosan magához ölelte - hát nem haltál meg, édes kislányom?
- Sosem halok meg, Dr. Moondance - mosolygott az öregre.
Nagy ölelkezés és pár csepp örömkönny után Lili mindent elmesélt és a Doki lelkére kötötte, hogy senki ne tudja meg, hogy él. Könnyű volt, mert Moondance-ben mindig meg lehetett bízni és nagyon szerette Lorát. Amíg Wolf távol volt és Vince tanította, addig vele is jól összebarátkozott.
- Drágám, senki nem fogja megtudni tőlem, megígérem! Szólíthatlak Lorának, ha épp nincs itt senki?
- Persze, és köszönöm, Professzor – mosolygott – Kérem, javítsa meg az én Cry-omat!
- Örömmel, de lépj be hozzánk! Sajnos ezt az áldozatot meg kell hoznod, kislány, mert ez a világ olyannyira elfajult, hogy megköveteli a teljes titoktartást.
- Rendben, de csak maga miatt. Mellesleg, nem vagyok ügynök, semmilyen küldetést nem vállalok el - rázott kezet a Professzorral nagy nehezen - Kérem, árulja el, milyen kocsik azok!
- Jó ügynök lennél, de nem olyan szerződést íratok veled alá, ne aggódj - simogatta meg az arcát, majd leültek a labor egyetlen kanapéjára - A rivális cég rájött egy hasonló technikára, de ennyire nem jók, mint az én autóim, nem tudnak mindent. Ezt írd alá, kérlek - Lili megtette, mint Jessica Heartbroken.
- Hívom Tomot, hogy jöjjön el értem, hisz itt kell hagynom az én szeretett kicsikémet.
- Amíg ideér a bátyád, elmondom, hogy milyen változtatásokat hajtunk végre a kocsin.
- A külsejét ne változtassák meg továbbra sem, ha lehet.
- Neked bármit, kislány.
- Királynő akarok lenni!
- Üdvözöllek a Ride vállalatnál, Jessica Heartbroken - kacsintott a prof.
A top5-nek, azaz James-nek ígért 1 hétből 1 hónap lett. Jessica 2 hétig járt be minden nap a Ride-hoz, hogy második szerelme még jobb legyen, és megtanulja szerelni, ha gond lenne vele. Aztán 2 hétig kellett vele gyakorolnia, hogy mindent kitapasztaljon. Elképesztő sebességre tett szert és rengeteg új trükkre, amivel megnövelte nyerési esélyeit.
- Prof., köszönöm, amit értem tett - ölelte meg az utolsó napon Jessica.
- A legtöbb dolgot te magad szerelted be, kislány – mosolygott.
- Ez igaz, de maga nélkül nem ment volna. És akkor a bevételem hány százaléka jön a céghez?
- Csak az új cuccokat fizesd ki, és szabadon távozhatsz.
- De miért gondolta meg magát? Hisz beléptem a vállalathoz – csodálkozott a nő.
- Mert szabadon engedlek Lora, semmi értelme téged bezárni. Legenda lettél, az is maradsz. A szerződésed, pedig már megíródott 14 éve, és emlékként őriztük. Igazából ez a szerződés egyedül a kocsidra vonatkozik.
- Köszönöm, Dr. Moondance. Megyek versenyezni, most rögtön! - Jessica már kiment a kapun, mikor a Prof. magában megszólalt.
- A top 5., 4., 3., 2-t simán legyűröd. A top1-gyel már gondban leszel drágám, ugyanis azt az autót is én csináltam - mosolygott.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Szerelem
· Kategória: Regény
· Írta: larissza
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 60
Regisztrált: 0
Kereső robot: 28
Összes: 88

Page generated in 0.0727 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz