Navigáció


RSS: összes ·




Próza: A Forgatókönyv

, 357 olvasás, Thalia , 2 hozzászólás

Sors

Amit éltünk, élünk és élni fogunk, az NEM azonos velünk.
Ne azonosulj azzal, aki most vagy, hisz ebben a színházban nem csak egy szerepet játszhatsz, hanem annyit, amennyit csak akarsz.
Te vagy a forgatókönyvíró, rendező, az asszisztens, a vágó, és megannyi szereplő is. Minden ember, aki megjelenik a filmedben, Te magad vagy, benned is él.
Lehetsz mártír, ordibáló hang, szegény, pénztelen senki, elhagyott szerető, akit senki sem szeret, és sorolhatnám tovább. Játszmázhatsz, drámázhatsz, birtokolhatsz, manipulálhatsz, szenvedhetsz, félhetsz, retteghetsz, dühönghetsz, utálhatsz, gyűlölhetsz, bírálhatsz, ítélkezhetsz, kibeszélhetsz. Ki tart vissza ettől? Ha akarod, így is élhetsz. Ha akarod.
De ha nem, akkor lehetsz erős, kitartó, tudatos, szemlélődő, éber, Teremtő Isteni lény is, aki most embert játszik egy picit az élet végtelen óceánjában, mert bulizni volt kedve. Tudatosság kérdése az egész. Ha ezt választod, ez leszel, ha kell, fülön fogva odavezeted magad, ahol lenni akarsz. Csak akard végre!
Ne keress kifogásokat, ne hibáztass senkit, azért ahogy élsz! Nincs ítélkező, haragos Isten, vagy angyal, aki belenyúl a TE színházadba. Igen, vannak küszöb őrök, amik nem engednek tovább, míg meg nem oldasz egy-két feladatot, de ezeket is Te tetted oda magadnak, hogy fejlődj. A Tudat csak SZEMLÉL, és visszatükrözi azt a minőséget, amilyen vagy minden pillanatban. Dőlj hátra, olvasd el a forgatókönyvet, amit megírtál magadnak, és meglátod, nincs kőbe vésve. Változtasd meg!
Ne foglalkozz vele, mások mit szólnak a Te változásodhoz! Akkor leszel a legboldogabb, ha az ÖNVALÓDAT éled, minden megalkuvás nélkül. Az origódat ne ebbe a beszűkült tartományba helyezd, ahol a nevek és formák, hitrendszerek alkotják a világodat, hanem abba, ahol a FORMA NÉLKÜLI tudatodat éled! Ott semmi sem lehetetlen.
Azt gondolsz, amit csak akarsz. Ki akadályoz meg benne? Ki?
Az Isteni részeddel összekapcsolódva maga vagy a Minden és a Semmi.
Életed nagy teremtési játékában vagy, hát halld meg azt, ami a szívedből jön!
Hangolódj rá a saját hangodra, örülj, táncolj, énekelj magadnak és engedd, hogy bekerülj a spirális örvényedbe, ami a Forráshoz visz. Aztán fogadd be, amit teremtettél, dőlj hátra gyertyafénynél és igyál egy finom vörösbort!

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Page generated in 0.2049 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz