Navigáció


RSS: összes ·




Novella: Barátság

, 580 olvasás, Thalia , 6 hozzászólás

Elmélkedés

Na, végre, már épp kezdtem unatkozni. Gyertek szépen közelebb és üljetek le. Régen találkoztatok? De jó, hogy pont nálam futottatok össze, most biztos örültök egymásnak. Miért nem kerestétek egymást? Hogy tudtok ilyet kérdezni? Biztos azért, mert egy időre kiírtátok a másikat a forgatókönyvből. Nem lehet mindig egymás nyakába lihegni, néha kellenek új impulzusok is. Jaj, már gyerekek, ne menjetek bele a vádaskodásba, és bűntudatkeltésbe, inkább örüljetek egymásnak. A barátság nem bírál és ítél, és aztán végképp nem minősít. Így ni, ezt nagyon szeretem, mikor megölelitek egymást. Ne fojtsd meg a másikat, csak lazán öleld át, és add át magad az újratalálkozás élményének. Igen, ilyen egy harmonikus ölelés.
Ad is és befogad egyszerre. Nem mindenki tudja ezt megcsinálni. Láttam már olyat, hogy úgy ölelte valaki a másikat, mint egy fuldokló, rácsimpaszkodó orangután. Annyi energiát szívva ki belőle, amennyit abban a rövid intervallumban lehetséges. Aztán, mint főnixmadár újra éledt, és tovább libben a következő áldozatig. De nálatok más a helyzet, még azt a kis szemrehányást kellene kisütni, és egész jó lenne a hangulat.

Ó, hát miért kezdtél el sírni? Látom ez a baj. Történtek veled számodra rossz dolgok, és inkább bezárkóztál, nem hogy segítséget kértél volna a barátodtól. Így hiába várod, hogy bárki is keressen. Ha bezárod az ajtód, és eldobod a kulcsot, bizony nem tud odatalálni senki a lelkedhez. Én nem azt mondom, hogy tárva nyitva hagyd magad mindig és mindenkor. De legalább legyen csengő és kilincs a kertkapun.

A történet, a dráma, nem érdekes, de az, ahogy figyeltek a másikra, csodálatos. Meghallgatni, lecsillapítani, minden okoskodás nélkül, szemlélve elmondani a meglátásod, és aztán mosolyt, később nevetést kihozni a szituból, igazi varázslás. Kisült minden, ami szétválasztott, most egyetértés van.

Imádlak benneteket csajok, jó megélni veletek ezt az élményt. De miket nem beszél a nem létező szám, hisz én csak egy PAD vagyok.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Page generated in 0.9419 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz