Navigáció


RSS: összes ·




Sci-fi: Az öröm

, 568 olvasás, Anonymus , 4 hozzászólás

Ezerszín

Ez a nap a Lavon házaspár legboldogabb napja volt. Megkapták a várva-várt engedélyt, végre gyermekeik lehetnek. Három éve egyik hivatalból a másikba járkáltak a szükséges nyomtatványok, beadványok és kérvények miatt. Megszerezték az egészségügyi, genetikai és szociális alkalmassági bizonyítványokat is, mégis rendre elutasították őket.
A Népességnyilvántartó Hivatal a Föld legszigorúbb intézménye volt. Mivel az átlagéletkor már elérte 160 évet, már csak a születésszabályozás maradt a túlszaporodás megakadályozására. Persze nem volt könnyű feladat ezt megértetni az emberekkel. Kemény küzdelem volt és évtizedekig tartott, nem kevés áldozatot követelve. De most már általánossá vált, hogy csak a megfelelő számú haláleset után adtak ki születési engedélyt. A Központi Irányítási Rendszer, a továbbiakban KIR, tökéletes nyilvántartást vezetett a Föld mind a kb. kétmilliárd lakójáról.
De Lavonékat ez most egyáltalán nem érdekelte, nekik sokkal fontosabb volt az, hogy végre gyerekeket nevelhettek. Mindketten szabadságot vettek ki az elkövetkező három évre és elköltöztek az Intézet közelébe, ahol majd a várt esemény be fog következni. Erre az időre teljes fizetést és ellátást kaptak, hiszen az utódok megfelelő nevelése a KIR szerint is az emberiség fennmaradásának legfontosabb tényezője volt.
Mint a férj, Uru Lavon és a feleség Erfa Lavon, már átestek két genetikai vizsgálaton, hogy az utódok szellemi és fizikai tulajdonságai megfelelőek legyenek. Az utolsó, egyben a legalaposabb vizsgálatot egy héttel a mesterséges megtermékenyítés előtt végezték el. Leleteik tökéletes lévén, alkalmasságuk megfelelő volt, így a megadott időben elvégezték a beavatkozást.
A várandós szülőnek, szinte percre pontos időbeosztás szerint kellett élnie. Az előre meghatározott táplálék, pihenés és a bioenergetikai kezelésen kívül szinte semmi mást nem volt szabad végeznie, férjével is csak napi néhány órát tölthetett. De mindez számára csak apróságnak számított, hiszen a cél, ami csak kevésnek adatott meg, elfeledtette vele a kezeléseket és korlátozásokat. A napok lassan és egyhangúan teltek, a kitűzött időpont csigalassúsággal, de közeledett. A férj eközben egy több hónapos gyermeklélektani tanfolyamon vett részt, ahol részletesen megismerte a nevelés minden apró fortélyát. Nem ment könnyen, hiszen foglalkozása miatt (egy halastó felügyelője volt) a pszichológiával nem sok kapcsolata volt. Sokat sétált az Intézet melletti kis erdőben és jövőjüket tervezgette. Meg volt győződve róla, hogy ismerősök és rokonok között, sok ellenséget fog szerezni, hiszen más lesz, mint ők, apai szerepet kap. Átlagban csak minden századik család felelt meg a szigorú genetikai követelményeknek, annak ellenére, hogy mindig ellenőrizték a szülők ivarsejtjeit. Évszázadok óta fennálló gond volt ez, amelynek okát még nem sikerült megfejteni. De Lavonék megfeleltek és közeledett a nap, amikor valóban szülőknek vallhatják magukat.
Az idő, két nappal előbb jött el. Az orvosok nem túl jó jelnek tekintették ezt, bár előfordult már néhányszor, hogy néhány napot tévedtek. Lavonnak lehetősége volt felesége közelében lenni egész idő alatt. Nem tartott sokáig és annak ellenére, hogy először volt ebben a helyzetben, szinte semmi segítségre nem volt szüksége. Amikor mindennek vége lett, belenézett férje halványzöld szemébe és csak annyit mondott: - Örülök, hogy mellettem voltál-. Mindhárom ujjával átfogta férje kezét és tekintetük arra a kis fonott kosárkára siklott, amelyben a halványkék kelmében nyugodott a
tizenkét sötétvörös tojás…

Megjegyzés: 1996

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezerszín
· Kategória: Sci-fi
· Írta: Anonymus
· Jóváhagyta: Biró Erika

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 307
Regisztrált: 1
Kereső robot: 24
Összes: 332
Jelenlévők:
 · arttur
 · gazzo


Page generated in 0.2074 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz