Navigáció


RSS: összes ·




Blog: Heti gondolat - Szabadság

, 392 olvasás, Ymmy , 8 hozzászólás

Gondolat

Az emberek a szabadságot keresik. Minden tettük erről szól. Valaki, vagy valami folyton korlátokat szab. Előírnak viselkedési mintákat. Jónak, rossznak, elfogadhatónak, vagy épp nem annak nyilvánítanak dolgokat, viselkedéseket, magatartásokat, mondván, ezek a társadalmi elvárások. És ezek ráadásul koronként és társadalmanként változnak. És aki nem tarja be ezeket, azt így, vagy úgy büntetik, kizárják, megbélyegzik, és lehetne még sorolni a „kívülállók” retorzióit. Mindez azért, mert nem hiszünk magunkban. És egymásban sem. Bizalom?
Az sincs. Szeretet… meg pláne nincs. Csak a félelem. És az ebből eredő szabályok garmadája. A sok-sok érthetetlen, betarthatatlan szabály pedig elvezet az anarchiához. Pont ahhoz, ami ellen az egész szabályozósdi ki lett találva. Hogy rend legyen. De a szabadságvágy felülír mindent. És lehet, hogy nagyobb rend lenne a szabályok nélkül, mint a korlátozással. Mert az igazi korlát nem az, ami kívülről kényszerít.
Hanem az, ami belülről fakad, és önként vállalt. No, ehhez kellene a hit, a bizalom, és a szeretet. Ez vezet a szabadsághoz. Az emberek pedig éppen a szabadságot keresik.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Gondolat
· Kategória: Blog
· Írta: Ymmy
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 123
Regisztrált: 1
Kereső robot: 35
Összes: 159
Jelenlévők:
 · arttur


Page generated in 0.1875 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz