Navigáció


RSS: összes ·




Próza: Halálos ajándék

, 307 olvasás, igneczierika , 4 hozzászólás

Halál

Ősz van, sárgulnak, barnulnak, pirosodnak a fák levelei. A nappalok egyre rövidebbek és hűvösebbek. Lassan előkerülnek a melegebb ruhadarabok és cipők a szekrényből.
- Lackó a szüleivel él egy szabolcsi kis faluban. A bátyja Londonban dolgozik és hat évvel idősebb Lackónál. A szülei szerencsések, mert a faluban dolgoznak. Nem kell messzire utazniuk. Két hét múlva lesz Lackó tizennyolcadik születésnapja. A szülei azon gondolkodnak, hogy is ünnepeljék meg a nagykorúvá válását. Kis családi összejövetelt terveznek a nagyszülőkkel, a keresztszülőkkel, a báttyal, aki hazajön Londonból és Lackó barátnőjével. Az ajándékon törik a fejüket és az ünnepi ebéden. A szülők nem értenek egyet az ajándékon.
Lackónak szépen berendezett szobájában minden meg van, ami egy tizennyolc éves fiúnak kell: Tv, Hifi, Laptop stb. Lackó szép sportos magas barnahajú, barnaszemű, mosolygós, utolsó éves gimnazista, aki az idén fog érettségizni és egyetemre szeretne felvételizni. A gimnáziumi osztálytársnői mind szerelmesek belé, de Ő nem foglakozik velük, mivel négy éve együtt jár általános iskolai osztálytársnőjével, Annával. Anna szőke, hosszú hajú, kék szemű csinos lány, aki két utcára lakik Lackóéktól. Anna szakközépiskolában tanul, és Ő is egyetemre készül. Úgy tervezik, ha mind a kettőjüknek sikerül a felvételi, akkor nem kollégiumban, hanem együtt, közös albérletben laknak majd.
Ő a kosárlabda csapat kapitánya, jó tanuló és jó sportoló. A szüleivel is jó a kapcsolata, nem egy lázadozó kamasz. Pár éve hobbi szinten elkezdett gitározni. Magán órákat is vesz egy gitártanártól szombatonként. Készül az év végi szerenádra, tanulja a gitárkíséretet a dalokhoz.
- Elérkezett a születésnap, amit szombaton ünnepeltek. Lackó, mikor meglátta a bátyját, nagyon boldog volt. Az ebéd tyúkhúsleves és töltött káposzta volt, mivel ez Lackó kedvence. A szüli napi tortát is édesanyja sütötte, a Lackó kedvencét, tejszínes gesztenyetortát. Az ebéd jó hangulatban telt. Lackó a nagyszülőktől pénzt kapott, hogy azt vegyen magának, amire szüksége van. A keresztszüleitől aranyláncot, a bátyától egy vagány bőrdzsekit és Annától egy szép romantikus Cd-t kapott. A szülei még nem adtak semmit. Lackó ezt furcsállta is, de nem tette szóvá.
Ebéd után megszólalt az édesapja. - Lackó nézzél már ki az udvarra!
Lackó mikor kinézett az ablakon, az udvaron ott állt egy szépen csillogó ezüst motor.
Lackó szóhoz sem tudott jutni örömében. Ez az enyém? – kérdezte.
Hát ez gyönyörű! -mondta. Kipróbálhatom?- kérdezte. Igen, de csak óvatosan.- mondta az édesapja.
- Eltelt egy pár hónap az érettségi jól sikerült a fiataloknak. Lackót és Annát felvették Budapesten az egyetemre. Boldogok és elégedettek voltak a szülei. A gyerekek készültek az egyetemre. Albérletet kerestek Pesten az internet segítségével.
Meleg augusztusi szombat délután volt. Lackó azt mondta az édesanyjának, hogy elmegy tankolni a mociba. Kért pár ezer forintot az édesanyjától. Jól esett a motorozás ebben a nagy melegben. Érezte a szelet a szabadságot a sebességet. Tele tankolta a motort. Csak azt sajnálta, hogy ezután már ritkábban motorozhat, mert a motort nem viszi magával Budapestre.
Hazafelé indult. Bemotorozott a falujába. Egy személyautó lassan haladt előtte. Előzésbe kezdett, mikor hirtelen az autó index nélkül balra kanyarodott Lackó elé. Lackó az autó bal elejének ütközött, onnan a kibetonozott árokba borult, majd egy villanyoszlopnak csapódott.
Percek múlva Lackó szíve már nem dobogott, mikor a motorja kereke még midig forgott.

Megjegyzés: 2014. október

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Halál
· Kategória: Próza
· Írta: igneczierika
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 194
Regisztrált: 0
Kereső robot: 30
Összes: 224

Page generated in 0.1484 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz