Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Harc az örök szerelemért…

, 540 olvasás, Ilianne , 0 hozzászólás

Szerelem

Ha táplálod a szerelmet, akkor sosem múlik el… A szerelem minden érzés felett álló, mert nem csupán szeretet, hanem olykor megmagyarázhatatlan vágy is, melyet a kölcsönösség elégít ki csupán. Ha úgy érzed, hogy a tiéd ez az érzés, akkor nem elégedsz meg azzal, ha csak te szeretsz, vagy ha csak téged szeretnek, mert ebben az érzésben a viszonzás teremti meg az egyensúlyt.
Ha a másiktól nem kapsz rá megfelelő választ, vagyis nem elég erőset, akkor a szerelem lassan meghal, ha pedig te nem adsz, akkor azért következik be a vége. Akkor hazugság lenne az, hogy a szerelem örök? Nem, nem valótlanság, mert létezik ilyen. Ha tombol benned az érzés, és az a másikban is kölcsönösen, de az élet valamilyen lépése hirtelen elviszi, elveszi tőled, akkor örök marad, csak eljön az idő, amikor más dolgok mögé pakolod. A szívedben hátrább és hátrább kerül, de sosem marad nyomtalan, hiszen a lelkedben ezer és ezer boldog pillanatot, ezer és ezer könnycseppet okozott lenyomatként, melyet az idő fakíthat, de el sosem tüntet. A fakulás nem egyenlő az elmúlásával, csupán egyre távolabbról tudod csak felidézni a szerelem minden gyönyörét, amiért akkor és ott, amikor a tiéd volt, mindent vagy sokat tettél. Hogy beteljesül vagy sem még valaha, az a véletleneken múlik, már semmi máson. Lehetséges, hogy már soha nem lesz lehetőség rá, mert soha nem alakul úgy az életed, meg a másiknak sem, hogy a valóságban újra megtörténjen a "csoda", az egymásra találás.
Táplálnod kell a szerelmet, mert akkor kapsz csak érte pont olyan viszonzást, amilyenre vágysz. Ez egy körfolyamat, amely a vízkörforgásához hasonlítható, és mégis úgy tud perzselni, amikor él, mint a tűz. De ugyanakkor hűs forrás is lehet, a másoktól vagy más okok miatt begyűjtött sebekre. A szerelem egy "különleges gyógynövény", amely gyökeret ver, bimbózik és nyílik, néha hervad, vagy lehullat egy- egy levelet, de képes újra és újra kihajtani, ha megfelelő gonddal, odafigyeléssel fordulsz felé. Ha viszont hosszú időn át elfeledkezel ápolni azt, akkor utólag bármit is teszel, bármennyire is igyekszel, a szerelem fájó kínok között, vagy egy "alattomos kártevő" hatására elpusztul, kiszárad, vagy elbúcsúzik, és egyszerűen csak elköltözik oda, ahol megpróbál újra gyökeret verni, és ahol talán nem hagyják végleg eltávozni a világ mindent felülmúló élményéből, az életedből…

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Szerelem
· Kategória: Ez+az
· Írta: Ilianne
· Jóváhagyta: Medve Zsolt

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 183
Regisztrált: 0
Kereső robot: 28
Összes: 211

Page generated in 0.1721 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz