Navigáció


RSS: összes ·




Ez+az: Az idő nem létezik

, 488 olvasás, legna , 9 hozzászólás

Elmélkedés

Bármit is mondanék, mindent az idő linearitásának függvényében szemlélnél, ezért nem mondhatok semmit. Nem mondhatok semmit addig a percig, amíg hajlandó nem leszel levetni az időben való gondolkodást. Képes vagy rá, hiszen az önvalód azt súgja neked, hogy igazam van.
Ez a perc nem fog elérkezni, pedig most olvasod a szavaimat, mégis elmúlt. Elmúlt, mint minden gondolatod, érzésed, jó vagy rossz cselekedeted, amik még meg sem történtek.

Ülj le, állj fel, aludj vagy igyál egy pohár vizet! Mindegy mit csinálsz. Csak az fontos amit csinálsz. Csak az fontos, hogy Te csinálod. Csak az fontos, hogy nem fontos semmi, csakis kizárólag az, amit te fontosnak tartasz.

Ha az időt tartod fontosnak, az lesz az életednek a legkritikusabb területe.

Miért ragaszkodsz ennyire hozzá?

Megteremtheted a saját, szubjektív idődet. Azt a saját, csak rád jellemző időt ami csak a tiéd. Ami nem alkalmazkodik mások igényeihez, csak a te, saját igényeidhez.

Olyan ez mint az utazás. Szeretnél eljutni B-be. Ha a kollektív időben utazol, talán soha nem fogsz odaérni, vagy csak nagyon későn. A B-be eljutás egy örökké tartó vágy marad csupán, ami A-ban téged boldogtalanná tesz.

Teremtsd hát meg a saját idődet, és legyen időd végre önmagadra! Akkor, és csakis akkor fogod megérteni, hogy már B-ben vagy, pedig mindig A-ban voltál; hogy minden egyszerre létezik, és Te is ennek a minden egyszerre létezőnek a része vagy, pontosabban egy olyan része, amely rendelkezik az egész tudatával. Ugyanakkor Te magad is az az egész leszel, amely rendelkezik a rész tapasztalataival.

Én csak csendben kérdezem meg: Elindulsz?

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Elmélkedés
· Kategória: Ez+az
· Írta: legna
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 58
Regisztrált: 2
Kereső robot: 22
Összes: 82
Jelenlévők:
 · Sutyi
 · Tristan Kekovian


Page generated in 0.0745 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz