Navigáció


RSS: összes ·




Mese: Új-magyar népmesék 6.

, 214 olvasás, FreeLifeHippie , 3 hozzászólás

Ezerszín

Van-e Isten?

Egy szép napfényes nap volt. Szilágyi Péter, bölcsészdoktor fodrászhoz ment. A szokásos fodrászhoz-menetel. Belép az üzletbe, leül egy fotelra, közben az Úr kilétéről való iratait vizsgálja át.
Végre egy fodrász végzett munkájával, megnézi kik a várakozók, de csak Szilágyi úr várt. A fodrászlány egy csinos, vékony, fiatal, rövid, szőke hajú lány volt, orrában egy piercinggel.
- Tessék a székbe fáradni uram - szólt oda Szilágyi úrnak, ki eltette jegyzeteit zakója zsebébe, majd beleült a fodrászszékbe.
Mint minden fodrász esetében természetes, a lány is elkezdett beszélgetni a hajvágásra jött személlyel.
- Milyen frizurát szeretne, uram?
- Azt ami ezen a képen van - majd felmutatott magáról egy pár éve készült fotót. A fodrász megnézte, majd elkezdte nyírni a férfi hullámos, barna haját.
- Mi a neve, uram? - kérdezte a fodrász, a csönd megszüntetése végett.
- Szilágyi Péter, és önnek?
- Révész Fanni - mosolygott a lány a férfira - Mi a foglalkozása, csak mert láttam, hogy valamibe nagyon belefeledkezetten olvasott - kérdezte Fanni, mire a férfi gyorsan elmosolyodott (tudniillik, Szilágyi nagyon szeret mesélni a foglalkozásáról).
- Az Isten valósságáról szóló irataimat vizsgáltam. Különben bölcsészettel foglalkozom, és ez nagyon fontos, mivel egy diákomnak ezen múlik az egyetemre való felvétele.
- Ami azt illeti, én nem hiszem, hogy valami is lenne, ami fölöttünk áll, különben miért hagyná, hogy ennyi halál, bűnözés és környezetszennyezés legyen a világon.
- Én ezzel nem értek egyet kedvesem, szerintem az Úrnak ezzel is volt egy terve.
- Nem gondolom. Ha lenne terve, már rég nem tartana itt ez a világ.
- Nem így gondolom. Nézhet idealistának vagy naivnak, de az Isten igenis létezik szerintem, különben mivel magyarázza a Bibliát? Vagy az csak hamisítvány?
- Hamisítvány bizony. Senki nem jött rá, mi lehet a Biblia értelme, és amíg nem fognak a tévében is arról beszélni, hogy igenis létezik az Isten, addig nem hiszek semminek.
- Higgyen, amit akar. Szerintem tényleg létezik egy fölöttünk álló erő, ami befolyásolja a világot.
- Isten nem létezik! - kiáltott fel a fodrász, mert már nem tudta lezárni ezt a beszélgetést máshogy. Ezzel a kiáltással síri csend ülepedett le a fodrászszalonban.
A lány elvégezte az utolsó nyisszantást, lesöpörte a hajat a férfi nyakából, majd egy közönyös pillantással, hang nélkül otthagyta. A férfi kifizette a hajnyírást.
Kilépett a szalonból, és hirtelen meglátott egy hajléktalant egy padon ülve. Odament hozzá - mármint Szilágyi úr -, és bevezette a hajléktalant a fodrászszalonba. A hajléktalannak hosszú, zsíros, ősz haja volt és ápolatlan szakálla. Szilágyi úr odavitte a koldust Fannihoz, és ezt mondta:
- Fodrászok nem léteznek.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Ezerszín
· Kategória: Mese
· Írta: FreeLifeHippie
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 301
Regisztrált: 1
Kereső robot: 22
Összes: 324
Jelenlévők:
 · arttur
 · gazzo


Page generated in 0.2459 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz