Navigáció


RSS: összes ·




Próza: Egy írás megszólal

, 572 olvasás, PiaNista , 14 hozzászólás

Abszurd

Emlékszem, elolvastál engem, de átugrottad a második bekezdésemet, a harmadik után pedig alig láthatóan megemelted két válladat, és gúnyos mosoly kíséretében jelezted, hogy az egésznek semmi értelmét nem látod.

Nos, pedig a második bekezdésből megérthetted volna azt, amire az emberiség évezredek óta várt már. Íróm mindent elkövetett, hogy megnyerje figyelmedet, de te egyszerűen átléptél a legfontosabb sorokon. Megtudhattad volna, mi az idő, és mi az emberi élet értelme, eredete és célja. A boldogság elérésének titkáról hullott le végre a lepel. Te ezt teljes lelki nyugalommal elsöpörted feltételezvén, hogy csupán lényegtelen szószaporításról lehet szó.

Az írás, a leírt szó a szerző ígérete, hogy vállalja érte a felelősséget. Amikor elolvastad az első bekezdésemet, be kellett volna fejezned, mert a harmadik bekezdés már a másodikra épült. Ott már feltételeztem, hogy elfogadtad a második bekezdésben olvasottakat…

Ha most van benned egy kis becsület, akár a pokol fenekéről is felkutatod azt az írást, hálával gondolsz írójára, és csendes szóval bocsánatát kéred. Azután pedig figyelmesen elolvasod a második bekezdés minden egyes betűjét, valamint az összes többit, amit a kihagyott sorok miatt eleve feleslegesnek ítéltél meg. Tízszer! Azután, ha a tizedikkel is készen vagy, tovább kell küldened tizenkét címre, köztük nekem is. Ha azt hiszed, becsaphatsz vele, hogy csak nekem küldöd vissza, soha többé nem nyerhetsz sem kártyán, sem egyéb szerencsejátékon. A nők elfordulnak tőled az utcán, ha pedig nő vagy, akkor minden férfi ujjal mutogat majd rád, és te az életedben nem tudod meg, miért. Ha sem nekem, sem másoknak nem továbbítod a felkutatott írásművet, akkor szörnyű dolgok történnek majd veled. Többek között minden írásból, amelyet hátralévő életedben valaha a kezedbe veszel, hiányzik majd a második bekezdés. A többit meg akár el se olvasd, úgysem értesz meg belőle semmit.

Bocsánat, hogy megszólítottalak.

Ja, és ha ilyennel találkozol: "Írásmű 1." "Írásmű 2.", akkor szépen kérlek, ne a másodikat olvasd először!

Megjegyzés: 2014.02.03.

Kinyomtatom


Regisztrálj!

Csak regisztrált felhasználó írhat hozzászólást. Ha véleményed van a műről, regisztráld magad oldalunkon, és írd le!

Még nem vagy tagunk?


Kapcsolódó linkek

· Témakör: Abszurd
· Kategória: Próza
· Írta: PiaNista
· Jóváhagyta: Medve Dóra

A szerző utolsó 30 műve:


Tagjainknak

Online látogatók:
Látogató: 320
Regisztrált: 1
Kereső robot: 27
Összes: 348
Jelenlévők:
 · Déness


Page generated in 0.9261 seconds
Nicknév: Jelszó: Emlékezz